Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сепаратистите в Донецк обявиха, че започват операция по изтласкване на украинските войски
26 Януари 2015
Дебалцевският плацдарм на правителствените сили е под обстрела на 40 оръдия и системи за залпов огън

Сепаратистите в Донецка област обявиха началото на операция за изтласкване на украинските войски от град Дебалцево, съобщи агенция Интерфакс. Дебалцевският плацдарм на правителствените сили е под обстрела на 40 оръдия и системи за залпов огън.

От щаба на "Антитерористичната операция" твърдят, че през последното денонощие бунтовниците са обстреляли над сто пъти селища в района на конфликта. В резултат на обстрела са загинали 7 украински войници, а 24-ма са били ранени.

Управителят на Луганска област съобщи за двама загинали цивилни в района, предаде Франс прес. Прокиевските власти в Луганск и Донецк обявиха, че планират евакуация на деца от няколко области в зоната на сраженията.

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров обвини Киев за подновеното насилие и цивилните жертви в Източна Украйна. Според първия руски дипломат, единственият път за решение на кризата е прекият диалог

Мирният процес трябва да се възобнови. И затова ние полагаме съответните усилия. На първо място, най-сетне да започне пълноценен, устойчив, пряк диалог между Киев и опълченците.

Съветът за сигурност на ООН се събира тази вечер в нов опит да сложи край на ескалацията на конфликта в Източна Украйна. След ракетната атака, която отне живота на 30 жители на град Мариупол, президентът на САЩ Барак Обама обеща да засили санкциите срещу Русия.

Председателят на комисията по външни дела в Бундестага Норберт Рьотген предупреди, че Европа ще последва Съединените щати, ако получи доказателства за руска намеса в последните събития. Германският канцлер Ангела Меркел призова руския президент Владимир Путин да упражни влияние върху бунтовниците за прекратяване на насилието. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.