Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Радиоактивни танкове тровят иракчаните и коалиционните сили в Ирак
15 Октомври 2004

Изоставената военна техника представлява сериозна опасност за здравето на човека и ще бъде ликвидирана от екипи на международната коалиция. При замерванията, японският екип, открил танковете, е фиксирал радиационни нива 300 пъти над нормалните!


Обгорелите и изоставени бойни машини на старата иракска армия се срещат често по улиците на иракските градове.
     В част от разрушените и изоставени танкове на старата иракска армия е открита повишена радиоактивност, която е поредното доказателство, че армията на САЩ е използвала боеприпаси с обеднен уран в операцията за свалянето на режима на Саддам Хюсеин в Ирак. Днес японската информационна агенция Kyodo съобщи, че екип за радиационна защита към японския контингент в Ирак е открил такива облъчени танкове в района на южния иракски град Ес Самава, където е базата на военнослужещите от Страната на изгряващото слънце.

     Изоставената военна техника представлява сериозна опасност за здравето на човека и в най-скоро време ще бъде ликвидирана от екипи на международната коалиция. При замерванията, екипът, открил опасните танкове, в който са влизали и експерти от японски неправителствени организации, е фиксирал радиационни нива 300 пъти над нормалните!

     За това, че Пентагонът е използвал в Ирак бронебойни снаряди с уранова сърцевина, говорят и резултатите от медицинските изследвания на завърналите се от арабската държава щатски военнослужещи.

     По-рано, американските средства за масова информация раздухаха новината, че изследванията на военнослужещите, прехвърлени миналото лято на фронтовата линия в района на Ес Самава, са показали признаци на радиоактино заразяване. В първите седмици от американско-британската операция срещу режима на Саддам Хюсеин, в района на град Ес Самава се водеха едни от най-ожесточените сражения с иракската армия.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.