Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Гори ферибот край Гърция с 478 души на борда - 7 от тях са българи
28 Декември 2014
Лошото време не позволява на хората да потърсят спасение в морето, тъй като не могат да останат във водата дълго време
Седем товарни кораба са се притекли на помощ на горящ край бреговете на Гърция италиански ферибот „Норман Атлантик”. По този начин корабите предпазват ферибота от вълните и улесняват евакуацията на хората. В района на бедствието има буря, като силата на вятъра достига 7-8 бала по скалата на Бофорт. Според местните медии пожарът е обхванал цялата кърма на кораба.

На борда на горящия край гръцките брегове ферибот няма достатъчно спасителни лодки. Това са разказали пред гръцки медии пътници на бедстващия плавателен съд. Според пътниците хората са се опитвали да напуснат ферибота, но не е имало достатъчно спасителни лодки. Пътниците разказват още, че долната палуба на кораба е обхвана изцяло от пламъци, а на горната няма електричество. Освен това лошото време не позволява на хората да потърсят спасение в морето, тъй като не могат да останат във водата дълго време. Силният вятър също усложнява спасителната операция.

В спасителната операция са се включили както италианските, така и албанските власти. Към мястото на инцидента са изпратени кораби и хеликоптери. Няма данни за пострадали хора.

Две гражданки на Украйна се намират на борда на горящия край Гърция ферибот, заявиха от украинското министерство на външните работи. Ведомството обяви, че според данни на украинското посолство в Атина на борда на „Норман Атлантик” има 2 украински гражданки. 

Според последните данни на борда на гоящия край гръцките брегове ферибот „Норман Атлантик” е имало 478 души. „Стана известна националността на пътниците – един румънец, двама руснаци, шестима австрийци, двама унгарци, десет швейцарци, един хърватин, осем грузинци, петима сирийци, един швед, един канадец, двама украинци, един египтянин, 18 германци, 54 турци, двама афганистанци, 22 албанци, един гражданин на Малта, седем българи, трима македонци, двама британци, 22 италианци, трима холандци, трима белгийци, девет французи, двама иракчани и 234 гърци”, съобщава вестник „Вима”.
 
Екипажът се състои от 22 италианци и 34 гърци.  До момента около 55 души са били качени на друг кораб, а други 150 се намират в спасителни лодки.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

toma
29 Dec, 2014 | 13:45

моля, посетете популярната страницата ПИРАТИ НА ЗНАНИЕТО в Япония, Америка и Австралия www.facebook.com/thepiratesofknowledge благодаря предварително и весели празници и честита нова година


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.