Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов се среща с Ангела Меркел днес
15 Декември 2014
Икономически теми ще бъдат акцент при посещението на премиера ни в Германия

Премиерът Бойко Борисов ще представи днес пред германския канцлер Ангела Меркел идеята за изграждането на газоразпределителен център край Варна. Борисов е на официално посещение в Германия, придружен от голяма делегация, в която са и трима вицепремиери, както и народни представители.

В петък стана ясно, че България е изпратила до еврокомисаря Марош Шефчович, отговарящ за енергийния съюз, писмо с предложението за изграждане на газов хъб. Той би трябвало да бъде изграден със средства от инвестиционния план на Жан-Клод Юнкер, съобщава БНР. Също по плана "Юнкер" България предлага мащабна програма за саниране на панелните жилища по германски образец.

Снощи българският премиер се срещна с българската общност в Берлин. "Да покажем, че сме единни и можем да си подредим държавата. Това е основната цел на визитата ми тук, в Берлин". Това написа в профила си във "Фейсбук" премиерът Бойко Борисов, след среща си българската общност в Берлин.

"Затова съм с тримата ми вицепремиери, които са от различни политически партии, и с председателите на ГЕРБ и РБ, за да покажем, че ние сме единни, когато става въпрос за национални приоритети и за сигурността на държавата. Благодаря на всички българи, които ни уважиха тази вечер. Щастлив съм, че имахме толкова ползотворна дискусия", написа още Борисов.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.