Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мощен циклон удря Източна Индия
12 Октомври 2014
Ветровете в центъра на циклона достигат 195 км/ч.
Мощният циклон Хъдхъд ще удари източното крайбрежие на Индия в близките часове, което наложи евакуацията на около 300 хиляди души, предаде ББС. Бурята, определяна като "изключително силна" ще връхлети  сушата по обед местно време в  района на град Висакхапатнам. Ветровете в центъра на циклона достигат 195 км/ч. 

До момента има информация за двама загинали в щата Андхра Прадеш. Засилващият се вятър вече започна да причинява щети - стотици дървета са изкоренени и електроснабдяването е прекъснато. Властите обявиха, че следващите пет-шест часа са критични. 

 Най-малко 35 души са пострадали в Япония при преминаването на тайфуна Вонфон, съобщиха местните власти. Природната стихия наложи евакуацията на 150 хиляди души на остров Окинава, близо петдесет хиляди домакинства са без електричество. Метеоролозите понижиха нивото на Вонфон до "мощен", но предупреждават, че той все още представлява опасност. Бурята се насочва на север по протежение на Японския архипелаг. 


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.