Факти, Анализи, Коментари
   8 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Страшна трагедия в Украйна
17 Юли 2014
Пътнически самолет на малайзийските авиолинии се разби - 295 пътници и 15-членен екипаж са загинали
Пътнически самолет Боинг-777 на малайзийските авиолинии падна на територията на Украйна на 60 км от руската граница, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки източник в авиодиспечерските кръгове.

Предполага се, че на борда е имало 295 пътници и 15-членен екипаж и всички са загинали.

Боингът е изпълнявал полет от Амстердам за Куала Лумпур. Според предварителни информации авиолайнерът се е намирал на височина околo 10 000 метра, а преди да навлезе във въздушното пространство на Русия е започнал да се снижава.

По-късно е бил открит горящ на земята на украинска територия.

Малайзийският самолет е бил свален над Източна Украйна днес, като са загинали всички 295 души на борда, заяви служителят на украинското вътрешно министерство Антон Герашченко, цитиран от Интерфакс-Украйна, предаде Ройтерс.

Украинският премиер Арсений Яценюк е наредил спешно да бъде създадена правителствена комисия за изясняване на обстоятелствата около катастрофата на самолета в Донецка област, предаде "Интерфакс-Украина".

Герашченко е цитиран да казва:

Пътнически самолет, пътуващ от Амстердам за Куала Лумпур току-що е бил свален от система за противовъздушна отбрана Бук. Загинали са 280 пътници и 15 души екипаж.

Машината е паднала в Торез, близо до Шахтьорск. Районът е арена на боеве между украински сили и проруски бунтовници, добавя Ройтерс.

Подобна ракетна установка е била видяна от журналисти на Асошиейтед прес близо до източния украински град Снежное по-рано
днес, предаде Асошиейтед прес.

Вчера в района на Донецк е бил предислоциран дивизион "Бук" на въоръжените сили на Украйна, съобщи назован като компетентен източник на ИТАР-ТАСС, позовавайки се на данни от система за обективен контрол. Сега в Харков се товари още един дивизион от това въоръжение, отбеляза той.

Източникът подчертава също, че машина на височина над 10 000 м може да бъде свалена само с оръжие тип С-300 или "Бук". 
Опълченците не разполагат с такова оръжие и не могат да разполагат.

Междувременно министърът на външните работи на Латвия Едгарс Ринкевичс заяви, че е необходимо международно разследване на катастрофата. 

Нужно е да се проведе щателно международно разследване на съобщенията за това, че вероятно лайнерът е свален. Ако това е вярно, виновните трябва да бъдат сурово наказани, заяви  Ринкевичс чрез Туитър.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

GAMALIIL
19 Jul, 2014 | 12:50

ZASHTO E RAZRESHENO SAMOLETA DA LETI NAD ZONA NAKTIVNA GRAJDANSKA VOINA.UJASNO PRESTUPLENIE !!!BOG DA PROSTI ZAGINALITE ....


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.