Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Над 200 човека погреба мина в Турция
14 Май 2014
Твърди се, че злополуката е била причинена от взрив, вследствие на повреда в трафопост в мината

205 работници са загинали при злополуката в турската въгледобивна мина Сома, провинция Маниса. Около 80 души са ранени, а много миньори остават блокирани под земята, съобщи турският министър на енергетиката и природните ресурси Танер Йълдъз. Турция обяви тридневен траур.

Около 700 работници са се намирали в мината, когато станала злополуката. Твърди се, че е била причинена от взрив, вследствие на повреда в трафопост. Специалист от Истанбулския технически университет заяви обаче, че подобна причина за злополука в мина не е често срещана, което навежда на мисълта, че инцидентът може да се дължи на други фактори. Води се разследване.


През цялата нощ продължиха спасителните работи, в които участват екипи и техника на правителствената служба за бедствия и кризисни ситуации. Специализирани екипи от центъра в Зонгулдак също са изпратени на мястото. Стотици близки на затрупаните останаха навън в напрегнато очакване.


Турският премиер Реджеп Тайип Ердоган отложи планираното си за днес посещение в Албания, за да посети мината.

Мината в Сома, в която работят около 6500 души, е най-голямата в района на Маниса. Твърди се, че това е най-тежкият инцидент в историята на минното дело в Турция заради големия брой жертви.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.