Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Днес Москва изсипа внушително количество военна техника на Червения площад
9 Май 2014
Централното събитие на днешните чествания на Деня на победата беше грандиозният военен парад на Червения площад

Централното събитие на днешните чествания на Деня на победата беше грандиозният военен парад на Червения площад в Москва. Стотиците ветерани и официални гости бяха приветствани от президента Владимир Путин, който заяви, че 9-ти май е бил, е и ще бъде главният празник за Русия.

Това е ден на национален триумф, на народна гордост, ден на скръб и на вечна памет. Това е празник, когато тържествува побеждаващата сила на патриотизма, когато всички ние особено остро чувстваме какво означава да сме верни на Родината и колко е важно да умеем да отстояваме нейните интереси, посочи руският президент.

Очаква се следобед Владимир Путин да пристигне в Крим и да участва в парада на военноморските сили в Севастопол, но тази новина не беше потвърдена официално от Кремъл.

В днешния парад на Червения площад участваха 11 хиляди военнослужещи и над 150 единици военна техника. За първи път бяха показани ракетните комплекси "Хризантема- С", бронираните машини „Тайфун” и зенитните комплекси "Тор-М2У". На част от бронетранспортьорите се развяваха знамената на Крим и на град Севастопол. Сухопътната част от парада завърши с демонстрация на ядрената мощ на Русия чрез ракетите "Искандер-М" и "Топол-М", след което на височина 250 метра над Червения площад прелетяха  хеликоптери, изтребители и бомбардировачи- общо 69 летателни машини, колкото са годините, изминали от победата над хитлерофашизма.

Денят ще продължи с празнични веселия на открито, в които се очаква да участват  около 8 милиона московчани и гости на града.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.