Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Достъпът до Туитър в Турция бе възстановен
4 Април 2014

Достъпът до Туитър в Турция бе възстановен за милионите потребители на социалната мрежа. Турската Дирекция по телекомуникации отмени наложената преди това забрана, съобщи БНР.

Това стана, след като Конституционният съд, най-висшата съдебна инстанция на страната, постанови да бъде освободен достъпът до Туитър, тъй като забраната му е нарушение на свободата на изразяване на турските граждани. Конституционният съд изпрати решението си за изпълнение до ръководството на Дирекцията по телекомуникации, а също и до турското министерство на транспорта, мореплаването и съобщенията.

Дирекцията по телекомуникации е свалила от сайта си предишното съдебно решение на по-низша инстанция, с което се забраняваше социалната мрежа.

Турските власти забраниха преди няколко седмици достъпа до Туитър, след като в социалните мрежи бяха разпространени записи на турския премиер Реджеп Тайип Ердоган и негови близки, които го уличаваха в корупция. Ердоган се бе заканил, че "ще изкорени социалната мрежа", защото била предубедена и се използвала за очерняне на правителството.

Ръководството на Туитър упълномощи турски адвокат, който заведе иск срещу турския съд, взел решението за забрана на достъпа до социалната мрежа. Конституционният съд отмени решението и постанови да бъде възстановен достъпът до Туитър от снощи. Социалната мрежа има около 12 млн. потребители в Турция.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.