Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Янукович: Насрочените за 25-и май президентски избори в Украйна са нелегитимни
11 Март 2014
Не само оставам единственият легитимен президент на Украйна, но и върховен главнокомандващ, заяви той

Бившият украински президент Виктор Янукович заяви на пресконференция в руския град Ростов на Дон, че обявените за 25-и май президентски избори са абсолютно нелегитимни, съобщава БНР.

Властите, които ще бъдат избрани в резултат на това гласуване, също ще бъдат незаконни, подчерта Янукович:

Искам да припомня, че не само оставам единственият легитимен президент на Украйна, но и върховен главнокомандващ. Не съм прекратявал предсрочно своите пълномощия, аз съм жив и не са ме отстранявали от длъжност според предвидения в конституцията ред.

Отстраненият държавен глава на Украйна описа сегашната обстановка в страната като пълно беззаконие и подчерта, че сегашните власти се опитват да провокират гражданска война. Той обвини Запада, че е сляп и е забравил какво е това фашизъм, защото подкрепя преврата в Украйна. Бившият украински президент заяви, че финансовата помощ на САЩ за управляващите в Киев е незаконна и обяви, че ще се обърне към американския Конгрес и Сенат с молба да дадат правна оценка на сегашната власт.

Украйна преживява тежък период, но ние ще преодолеем тези смутни времена,  каза още Янукович и обеща когато обстоятелствта позволят, веднага да се върне в Киев.

Това е второто публично появяване на Виктор Янукович откакто напусна Украйна.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.