Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Безпрецедентни мерки за сигурност съпътстват Олимпийските игри в Сочи
6 Февруари 2014
Над 37 хиляди полицаи и войници са мобилизирани, за да гарантират сигурността, а наблюдение ще се извършва и чрез сателити

Зимните олимпийски игри в Сочи вече поставиха рекорд като най-скъпите, но ще останат в историята и като най-охраняваните. Причина за това са заплахите от радикални ислямистки групировки за атентати по време на олимпиадата, която започва утре.

Президентът на Русия Владимир Путин лично обеща на Международния олимпийски комитет "стоманен пръстен от охрана" за игрите в Сочи, припомня БНР. Месец преди откриването им в сила влязоха безпрецедентни мерки за сигурност. Само превозни средства, регистрирани в Сочи или със специално разрешение, могат да преминават през пропускателните пунктове в района. Над 37 хиляди полицаи и войници са мобилизирани, за да гарантират сигурността, а наблюдение ще се извършва и чрез сателити. В Сочи са разположени зенитни комплекси с ново поколение ракети "земя-въздух". Има и ограничения за плаването в Черно море. Ще бъдат следени, също така, всички комуникации. Причина са двата бомбени атентата, извършени от ислямисти през декември във Волгоград, както и заплахите за нови атаки по време на игрите.

Експертът по сигурността Уил Дидис предупреди, че атаки могат да се очакват, но не в Сочи: Самите Олимпийски игри в Сочи вероятно ще бъдат изключително добре защитени. По тази причина групировките, които възнамеряват да атакуват, ще нападнат други места в Русия, като летища и транспортни центрове.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.