Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Въоръжена групировка щурмува търговски център в столицата на Кения
21 Септември 2013
При инцидента е възникнала ожесточена престрелка, а молът е обръжен от полицаи

Въоръжена групировка е щурмувала търговски център в столицата на Кения Найроби. Това съобщи местната полиция, цитирана от Франс прес. При инцидента е възникнала ожесточена престрелка, а молът е обръжен от полицаи. Силите за сигурност призовават местните жители да не приближават района. Имаме офицери на мястото, които се опитват да изведат групата, която стреля вътре. Засега те не са намерени. Офицерите третират ситуацията предпазливо, защото вътре има невинни цивилни, обяснил пред Франс прес старши полицейски служител.

Търговският център "Уестгейт" е популярно място сред богатите кенийци и емигрантите, допълва агенцията.

Най-малко шест души са загинали, а десетки са били ранени, след като въоръжени нападатели атакуваха търговски център в кенийската столица Найроби, предаде Франс прес. Стрелците били облечени в черно и носели маски.

В търговския център "Уестгейт" се чувала силна стрелба, след като въоръжени полицаи влезли в сградата. Районът е обграден от полиция и линейки.

Въоръжените нападатели са взели най-малко седем души за заложници. Това са съобщили местни полицаи и охранители за Франс прес. Полицаите в момента провеждат операция за изпразване на търговския център магазин по магазин. Евакуират се хората, оказали се част от инцидента.

Нападателите опитаха да стрелят към главата ми, но пропуснаха. Най-малко 50 души бяха простреляни. Определено има много жертви, съобщил за агенцията служител в мола.

Телата на трима от загиналите са били положени пред търговския център, а други две тела са били вътре в мола, посочва репортер на Франс прес. Тялото на дете е било изнесено от сградата, допълва свидетел на инцидента.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.