Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Армията в Египет свали първия свободно избран президент на страната
4 Юли 2013
В сблъсъци през последното денонощие в различни части на страната загинаха 21 души, повече от 340 бяха ранени

Армията свали първия свободно избран президент на Египет. В телевизионно обръщение късно снощи командващият въоръжените сили генерал Абдул Фатах ал Сиси обяви, че Мохамед Морси не е успял да удовлетвори народа и затова вече не е на власт, съобщи БНР.

Генералът обяви, че до предсрочните президентски избори Египет ще бъде управляван от председателя на Конституционния съд Адли Мансур. Опозицията в лицето на Мохамед ел Барадей приветства действията на армията като ново начало на революцията от януари 2011-а година. Самият Морси и поне двама от лидерите на политическото крило на поддържащите го "Мюсюлмански братя" са арестувани.

Армията сложи ръка върху няколко медии, верни на президента, включително и върху местния филиал на "Ал Джазира", съобщи Би Би Си.

Малко по-рано Морси помести във "Фейсбук" призив към привържениците си да не отвръщат на удара. В сблъсъци през последното денонощие в различни части на страната загинаха 21 души. Повече от 340 бяха ранени.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.