Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Мел Гибсън е най-богатата и влиятелна знаменитост на годината според Forbes
18 Юни 2004

Мел Гибсън има на сметката си $ 210 млн. годишна печалба, 21 935 изяви в пресата, 814 телевизионни- или радиоинтервюта, както и 2 090 000 уникални запитвания за името му в интернет-търсачките.


Мел Гибсън.
     Мел Гибсън бе обявен за най-богатата и радваща се на престиж знаменитост в класация на американското списания Forbes. За признанието Гибсън трябва да благодари най-вече на Господ, тъй като призовата му позиция се дължи преди всичко на скандалния касов блокбастър за Голгота “Страсти Христови”, който бе продуциран и режисиран от 48-годишният актьор.

     В рейтинга “Most Powerful Celebrities”, експертите на Forbes, освен годишните доходи на звездите, са оценявали и колко пъти са били споменавани в пресата, броя на радио и телевизионните им интервюта, появата им на кориците на списанията, както и колко души са търсили информация за тях в различните интернет-търсачки. Мел Гибсън е в Топ 6 по всички изброени показатели, като по доходи е над всички с $ 210 млн. годишна печалба. Освен това австралиецът има на сметката си 21 935 изяви в пресата, 814 телевизионни- или радиоинтервюта, както и 2 090 000 уникални запитвания за името му в интернет-търсачките.

     Миналогодишната водачка в класацията, актрисата Дженифър Анистън, тази година е отстъпила до 17-то място. Заедно със съпруга си Брад Пит обаче, който също фигурира в престижния списък на 33-то място, двамата актьори завоюват приза “Най-престижна звездна двойка”.

     Във водещата петица на класацията влизат още голф-играчът Тайгър Уудс (№ 2), телевизионната водеща Опра Уинфри (№ 3), актьорът Том Круз (№ 4) и цялата рок-група The Rolling Stones (№ 5). Топ 10 се допълва от писателката, създала книжния епос за Хари Потър Джоан Роулинг, баскетболната легенда Майкъл Джордан, певецът Брус Спрингстийн, режисьорът Стивън Спилбърг и актьорът Джони Деп.

     За разочарование на годината е обявена Бритни Спиърс, чиято коленна травма стана причина за отменянето на световното и турне през това лято. Това се оказало фатално, както за доходите й, така и за PR-изявите й, и попдивата не попаднала в класацията за втора поредна година.

последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.