Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Край на 50 год. проучване на НЛО във Великобритания
5 Декември 2009
Министерството на отбраната закри на 1 декември отдела, който се занимаваше със свидетелства на очевидци

Министерството на отбраната на Великобритания взе решение да закрие отдела, който се занимава с проучване на свидетелства на очевидци на НЛО. За това пише вестник The Daily Telegraph. Отделът е бил спрян от 1 декември 2009 година.

Причината за неговото закриване е пълната му безполезност при охраната на безопасността на страната. За 50 години съществуване не бил открит нито един опасен обект, се казва в съобщението, поместено на официалния сайт на министерството. В съобщението се подчертава също така, че сътрудниците на отдела не са успели да определят природата на НЛО, за които са съобщавали очевидци. По този начин неговата дейност, заплащана от бюджета, по никакъв начин не е допринасяла за безопасността на Великобритания.

Анализ на данните за неопознати летящи обекти се води във Великобритания с прекъсване от началото на ХХ век- Отначало военните са се опасявали от появата в небето на апарати- шпиони, пуснати от вражески държави. След Втората световна война в подозрителните обекти започнали да виждат кораби от извънземни цивилизации. По време на работата на отдела за изучаване на НЛО било установено, че появата на около 90% от обектите се обяснява с естествени причини.

В последните години военните започнали постепенно да разсекретяват данните за НЛО. В свободен достъп били изложени голямо количество документи.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.