Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Младеж застреля 15 души в училище и два града в Германия
Николай Атанасов - 11 Март 2009
След стрелбата в гимназия “Албертвил” във Виненден, той продължил да убива и във Вендлинген, преди да бъде застрелян

17-годишен младеж в черна военна униформа откри стрелба в гимназия в Южна Германия, убивайки най-малко 15 души и ранявайки други, преди да бъде убит от полицията, в която влязъл в престрелка при опит да бъде заловен, предава Associated Press.

Нападението в гимназията “Албертвил” (Albertville) в град Виненден (Winnenden) край Щутгарт, било извършено между 10,30 и 10,45 ч. българско време. Стрелецът, идентифициран като Тим Кречмер (Tim Kretschmer), убил 9 ученици и 3 учителки в училището, преди да избяга.

След това Кречмер застрелял още един служител в близка клиника за душевноболни, където са чути 6-7 изстрела, уточнява Die Welt Online. Той заплашил с оръжие случаен водач и се насочил с автомобила към разположения на 40 км. град Вендлинген (Wendlingen), като по пътя освободил шофьора. Преследването с полицията приключило с престрелка на паркинга пред супермаркет и автосалон в града, където момчето застреляло още 2 минувачи и ранило тежко 2 полицаи, преди да бъде застреляно от органите на реда около 12,30 ч. местно време (13,30 ч. българско време).

След нападението, гимназията във Виненден била евакуирана. Полицията е започнала мащабно издирване на престъпника, като в него са участвали 3 хеликоптера, а зданията на останалите училища в града са поставени под охрана.

По информация на The Daily Mail, убиецът е бивш възпитаник на техническата гимназия. Германската телевизия N24 посочва, че той бил познат на полицията.

Семейството на нападателя имало "малък арсенал" от 18 огнестрелни оръжия, които баща му - богат бизнесмен, използвал за лов. Остава неясно дали някое от тях е използвано при стрелбата.

АР уточнява, че в гимназията във Виненден, разположен на около 19 км. североизточно от Щутгарт, учат около 1000 деца. В самият град живеят около 27 000 души, уточнява Reuters.

Най-тежкият случай на училищна стрелба в историята на Германия датира от 26 април 2002 г., когато наскоро изключеният 19-годишен ученик Роберт Щайнхойзер откри огън в гимназия "Гутенберг" в източния град Ерфурт. Той уби 14 учители, 2 ученици и полицай, преди да се самоубие.


последни в По света:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ilian
12 Mar, 2009 | 00:43

WoW nai-ve4e, bravo na mom4eto

Infoman
11 Mar, 2009 | 14:43

ами те компютърните игри стил World of warcraft, Doom... са създадени за това: да се заличи разликата между реалност и "виртуална" реалност. Знаейки това и някои други истини и всичко може да се предскаже.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.