Факти, Анализи, Коментари
   29 Март 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Разработиха универсална ваксина срещу грип
8 Февруари 2011
Според британски учени новата ваксина е ефективна срещу всички познати форми на грип

Британски учени знаят как да се справят с грипните вируси. Те са създали ваксина, която е ефективна срещу всички познати форми на грип.

Новата ваксина е разработена от екип на Jenner institute в Оксфорд. Проведените от изследователите клинични изпитвания са доказали нейната ефективност.

Според учените, универсалната ваксина за предпазване от грип ще помогне да се избегнат пандемиите от грип и да се намалят разходите за разработване на нови ваксини. създадената във Великобритания ваксина активира работата на имунната система на организма, позволяваща й да унищожи протеините във вътрешността на вируса на грипа.

съществуващите в момента ваксини действат за определен щам на вируса, но при бърза мутация на вируса са намалява значително ефективността на ваксината. Универсалната ваксина би помогнала за решаването на този проблем, смятат британските специалисти.

За създаването на подобни универсални ваксини често се появяват съобщения в научните издания. Например, само през 2010 година израелски лекари, а по-късно и американски учени обявиха за създаването на подобна ваксина. За момента обаче на практика няма такава.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

минужацх
26 Feb, 2011 | 10:32

"Според британски учени новата ваксина е ефективна срещу всички познати форми на грип"...ха ха ха... СМЕШНИЦИ, ако наистина са го казали!
По-нещастно изказване на нЕкои си (анонимни, разбира се!) британски "учени" не съм чел/чувал!

Няма универсално лекарство за каквото и да е!
...освен Любовта! :)


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.