Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Нови смъртоносни вируси очакват човечеството
22 Април 2013
Хората се сблъскват с различни смъртоносни вируси и бактерии, които се предават лесно и се характеризират с устойчивост към много видове антибиотици и лекарствени препарати

През последните години човечеството все повече се сблъсква с различни смъртоносни вируси и бактерии, които се предават лесно от животни на хора и се характеризират с невероятна устойчивост към много видове антибиотици и лекарствени препарати.

Разпространението на сериозните инфекциозни заболявания започва в бедните тропически страни, където бързо нарастващото население е в постоянен контакт с дивите животни.

Броят на съобщенията за нови заболявания за  последния половин век се е увеличил 4 пъти, сочи доклад, публикуван в научното списание "Nature", цитиран от КРОСС.

Приблизително 70% от болестите са инфекциозни заболявания, или т.нар зоонози, които обикновено се предават от животни на човек, а понякога и от човек на животни. Повечето от зооноза обикновено се предават от диви животни и по-конкретно от  диви бозайници. За хората новите вредни паразити могат да бъдат смъртоносни, защото човешкият организъм няма инструменти, с които да им се противопоставя.

Най-вероятните източници на новите заразни болести, според учените са делтата на река Нигер и района на Големите езера, както и Индийския субконтинент и целия регион на Източна Азия.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Валери
06 Dec, 2013 | 10:24

Не само това, но трябва да се обърне сериозно внимание на топящите се ледове. Там трябва да се прави постоянен мониторинг с мрежа от автоматични лаборатории с необходимият хардуер, и софтуер за разпознаване на нови и опасни....... водата е най опасната среда за разпространение на..... Използвайте уменията на учените, които в момента са там, защото една бучка лед и....


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.