Факти, Анализи, Коментари
   30 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Може ли да се напълнее от мандарини?
3 Март 2022
Мандарините стимулират работата на мозъка и се разпознават по приятния им аромат и вкус. Този вкусен и сочен плод помага на тялото да контролира нивата на лошия холестерол и защитава сърцето
Мандарините са богати на витамини, минерали и други полезни за организма съставки, но все пак трябва да внимаваме и да се придържаме към препоръчителната дневна доза. Мандарините стимулират работата на мозъка и се разпознават по приятния им аромат и вкус. Този вкусен и сочен плод помага на тялото да контролира нивата на лошия холестерол и защитава сърцето. В допълнение, мандарините съдържат пектин, съединение, което предотвратява високите нива на кръвната захар, а оттам и чувството на глад.

Мандарините са богати на витамин С, калций, магнезий, калий, цинк, витамини от група В и минерали, които влияят положително на здравето на мозъка, като подобряват функциите му и допринасят за по-добра памет и концентрация.

Трябва обаче да внимаваме с тях и да се придържаме към препоръчителната дневна доза. Препоръчителната дневна доза от този плод е до 7 мандарини. Консумирането на повече от седем мандарини може да доведе до високи нива на кръвната захар, а твърде много фруктоза може да доведе до наддаване на тегло. Така че се наслаждавайте на мандарините, но в умерени количества. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.