Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бирата предпазва от рак
18 Януари 2010
Напитката съдържа силна молекула, която помага за предпазване от двата вида рак

Бирата предпазва от рак на гърдата и на простатата, установи изследване. Учените от Германския онкологичен център в Хайделберг открили, че бирата съдържа силна молекула, която помага за предпазване от двата вида рак.

Веществото ксантохумол, съдържащо се в хмела, блокира прекомерната активност на тестостерона и естрогена. Освен това то помага за предотвратяването на освобождаването на протеин, наречен PSA , който стимулира развитието на рак на простатата. От дълго време учените знаеха, че това вещество, съдържащо се в хмела, помага за блокирането на естрогена. Но за първи път те установяват, че то блокира и тестостерона.

"Изследването все още е на ранна фаза, но се надяваме да установим, че ксантохумолът активно предпазва от развитие на рак на простатата", заяви Клариса Герхосер от онкологичния център в Хайделберг. Ако изследването се окаже успешно, ксантохумолът може един ден да бъде разработен като лекарство против рак. /БГНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.