Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Спираш цигарите - печелиш 5000 евро
7 Август 2009
Има изискване пушачите да са спрели цигарите 6 месеца преди участието в борбата за приза

Европейската мрежа на линиите за отказ от тютюнопушене дава награда от 5000 евро за отказване от цигарите. За приза “Европейският бивш пушач за 2009 г.” може да участва всеки българин, отказал цигарите на или след 1-ви януари 2008 г., а регистрацията трябва да стане до 31-ви декември 2009 г.  Има изискване пушачите да не са пушили най-малко 6 месеца преди участието. Те ще се представят с разказ за това как са отказали цигарите. Най-вълнуващите творби ще бъдат журирани.

Разказът трябва да бъде до 2 стр., прилага се и снимка. Те трябва да бъдат изпратени до края на годината на адрес: 1431 София, бул. “Академик Иван Гешов” № 15, ет. 6, стая 21. За конкурса “Европейският бивш пушач на 2009 г.”
   
Кандидатите за европейската награда трябва да са навършили 18 г. и да са български граждани. Тяхната слюнка ще се тества от лекар, за да се докаже, че са бивши пушачи поне от 6 месеца. От всички кандидати ще бъде избран един финалист с най-вълнуващия разказ, който  ще  спечели пътуване до Испания за церемонията на награждаването в Барселона през февруари 2010 г.
Ще има и втора награда от 2000 евро за бивш пушач.

Тъй като главен организатор на конкурса в страната е здравното министерство, допълнително то ще даде три предметни награди.

19 държави ще участват в конкурса за наградата на “Европейския бивш пушач за 2009 г.”, България ще се представи за втори път. Вече стартира и национална линия за отказ от тютюнопушенето при Националната програма за ограничаване на цигарите.

Европейската награда е продължение на бившата национална кампания “Спри и спечели” за отказване от цигарите. В нея редовно участваше и В. Търново, където  над 300 мераклии, отказали цигарите преди това, се състезаваха за националната награда. После финалистът  пък участваше в световните номинации на СЗО. Досега няма българин, спечелил световния приз от 10 000 долара.  Но шансът е в Барселона

Вася ТЕРЗИЕВА

в. Янтра ДНЕС


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.