Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Доказаха научно: повишението на цените на енергията влияе зле върху здравето на хората
6 Октомври 2008
Медицинският център в Бостън доказа, че ръстът на цените на електроенергия се отразява зле върху хората с ниски доходи.

Изследователите са доказали, че повишаването на цените на горивата, електроенергията и т.н принуждава много американски семейства с ниски доходи да правят труден избор: или да си плащат сметките, или да си съкращават разходите, в това число за храна и медицинско обслужване.

В повечето от случаите жителите на САЩ имат възможност сами да управляват режима на отопление или охлаждане на своите жилища - те икономисват и в резултат в домовете им през лятото е прекалено горещо, а през зимата- прекалено студено. Очевидно това се отразява зле на здравето на децата и възрастните хора.

Научното доказателство за тази очевидна истина било намерени след анализ на данните на около 9 700 деца, постъпили в отделения на Спешна помощ в пет американски болници. Както станало ясно, една трета от тях идвали от семейства със сериозни проблеми при заплащането на сметките за енергия.

Прегледът и изследванията, проведени в болниците, показали, че огромното мнозинство от тези деца имат лошо здраве. Освен това, едно дете от бедно семейство носи с 22% по- висок риск да бъде хоспитализирано в сравнение с дете, чиито родители безпроблемно си плащат сметките...


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.