Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Хирурзи извадиха близо 64-килограмов тумор от американка
Николай Атанасов - 16 Юли 2008
Линда Ритенбах от Орегон все отнасяла упреци, че е твърде дебела, но проблемът бил огромна липосаркома
Линда Ритенбах.
Линда Ритенбах.

Д-р Джордж Цай.

Жителката на Редмънд, щата Орегон, Линда Ритенбах (Linda Rittenbach) едва спаси живота си след серия сложни операции за отстраняването от тялото й на тумор с тегло над 63 кг. (140 паунда = 63,42 кг., б. ред.), съобщава MSNBC.

В продължение на много години американката била упреквана от приятели, че е твърде дебела и се борила безуспешно с наднорменото тегло посредством диети и медикаменти. Гигантският тумор в коремната й кухина бил открит случайно едва наскоро при извънпланов медицински преглед.

Истинската причина за наднорменото тегло била открита от д-р Джордж Цай (George Tsai) от медицинския център “Сейнт Чарлз” в Редмънд, към когото Ритенбах се обърнала с оплаквания от крайно изнемощяване, което тя свързвала с грип.

След откриването на тумора, шокираният от размерите му хирург се обърнал за спешна помощ към колегите си от клиниката на Медицинския университет на Орегон (OHSU) в Портланд, допълва местната телевизия KTVZ.

Преди началото на серията операции, Линда била предупредена, че заради разрастването на тумора, шансовете й за оцеляване не надвишават 20%. За отстраняването на рядко срещаната злокачествена липосаркома, лекарите от Редмънд и Портланд провели 3 операции, в хода на една от които се наложило отстраняването и на единия й бъбрек. Според лекарите, туморът се развивал незабелязано най-малко 15-20 години.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.