Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Динята – като “Виагра”, но без странични ефекти
Николай Атанасов - 4 Юли 2008
Според изследване на специалисти от Тексаския университет A end M динята също повишава либидото и сексуалната мощ

В дините се съдържат същите вещества, като във “Виагра”-та, и консумацията им може да повиши либидото и сексуалната мощ, съобщава испанският ежедневник Voz De Galicia, цитирайки резултатите от изследването на учени от Тексаския университет A&M.

“Виагра”-та, заедно с препаратите Cialis и Levitra, е лекарствено средство, което се предписва за лечение на еректилната дисфункция посредством разширяването на кръвоносните съдове.

“Колкото повече изучаваме химическите свойства на динята, толкова повече се учудваме, колко много елементи, укрепващи човешкия организъм, се съдържат в този плод. Знаехме, че те са полезни за здравето, но списъка с полезните им свойства става все по-дълъг с всяко следващо изследване”, посочва ръководителят на изследването и директор на Центъра за подобряване на плодовете и зеленчуците на Университета A&M Бхиму Патил (Bhimu Patil).

Изследователите посочват, че позитивното въздействие на динята върху сърдечно-съдовата система и сексуалните възможности на динята се дължи на веществото цитрулин (citruline), разширяващо капилярите. След преработването му в организма в аминокиселината аргинин (arginine), “то прави чудеса за сърцето, кръвоносната система и укрепва имунната система”, допълва Патил.

“Възможно е въздействието на динята да не е толкова специфично, като “Виагра”-та, но тя е добър способ за разширяването на кръвоносните съдове без странични ефекти”, посочва специалистът. Полезните свойства на динята не се ограничават с това, тъй като аргининът способства за отделянето от организма с урината на амоняка и други токсични вещества.

Уловката в случая е, че по-голямата част от цитрулина се съдържа в бялата част на динята, която обикновено никой не консумира. По тази причина, екипът на д-р Патил си е поставил за цел селектирането на нов сорт от сочния плод, при който максимално количество цитрулин ще се съдържа в червената сърцевина, а не в кората.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
05 Oct, 2008 | 02:26

Непечелившата корпорация соломон&син паси, предлага на пазаря неограничени количества динени кори с хуманитарна цел. Полза на виагра, цена на обикновена диня. Много вече са оценили научнодоказаните им свойства. Симеон втори бургундски ги яде непрекъснато, и дава на малкия хасанчо, - ефектът е поразителен.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.