Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пияна майка, още по-пияно бебе
Николай Атанасов - 11 Юни 2008
Полякиня с 1,2 промила алкохол в кръвта при раждането, роди бебе с 2,9 промила алкохол в кръвта, очаква я затвор

Бременна жителка на полската столица Варшава, пристигнала пияна за раждането в болницата, роди момиченце с 2,9 промила алкохол в кръвта, съобщава The Telegraph. Световните агенции уточняват, че количеството алкохол в кръвта на бебето е почти 15 пъти над разрешената норма за шофьорите в страната.

Акушерите от болницата в предградието на Варшава Отвоцк (Otwock) извикали полицията веднага след приемането на видимо пияната родилка с контракции. Говорителката на местната полиция, Дорота Тиц (Dorota Tietz), уточнява че изследването на кръвта на 38-годишната майка, чието име не се уточнява, показало наличието на 1,2 промила алкохол или 1,2 г/литър, съответстващи на 1 бутилка вино или 2 литра бира.

Голямото количество алкохол проникнало през плацентата, в резултат на което бебето се появило на бял свят с 2,9 г/л (2,9 промила) алкохол в кръвта. За сравнение, максимално допустимото количество алкохол в кръвта за водачите в Полша е 0,2 г/л.

Според органите на реда, животът на момиченцето е вън от непосредствена опасност, но според лекарите голямата доза алкохол в кръвта при раждането може да повлияе негативно върху по-нататъшния й растеж и развитие.

Пияната родилка ще бъде съдена и може да получи до 5 години затвор за излагането на опасност на живота и здравето на бебето, уточнява France Presse.

Смъртоносното съдържание на алкохол в кръвта при възрастните е в рамките на 5,5-6,0 г/л, но при новородените алкохолът може да бъде фатален при много по-малки количества.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

bdj
12 Jun, 2008 | 15:18

no no ....


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.