Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Приемането на висококалорична храна способства за раждането на момчета
24 Април 2008
Калоричната храна и редовните закуски в периода на зачеването повишат вероятността за раждането на момче

Специалисти от университетите в Ексетър и Оксфорд са провели изследване, чиито резултати показват, че висококалоричната храна и редовните закуски могат да повишат вероятността за зачеването на момче, съобщава ВВС.

В изследването са участвали 740 жени, които чакат първо дете. Според отговорите на определени въпроси изследователите получили описанието на приеманите храни в първите седмици от бременността.

Оказало се, че 56 процента от жените, които не са пестели калории в периода, преди и след зачеването, очакват да родят момче. От своя страна по-малко от 45 процента от жените, които са били на по-строга диета очакват раждането на момче.  

Други резултати от това изследване показават, че освен употребяването на висококалорична храна, за раждането на момчета оказва влияние и факта дали бременната жена закусва редовно. Колкото по-често се изпуска закуската, толкова по-голяма е вероятността за раждане на момиче.

Тези резултати потвърждават факти открити и при животните – повече мъжки екземпяри се раждат там, където има по-голямо изобилие от ресурси, докато при недохранване се наблюдава обратната картина.

Освен това учените открили, че за развитието на мъжки ембрион способства по-високото ниво на глюкоза в организма на жената. Ако тя е пропуснала закуска, нивото на глюкозата намалява и по всяка вероятност организма възприема това като признак за липса на храна.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

viara
24 Apr, 2008 | 12:33

Изхождайки от факта за многото фактологични грешки имам сериозни опасения,че материала е напълно грешен. Първо защото и децата в пети клас знаят, че пола при хората се определя от това какво носи сперматозоида оплодил яйцеклетката. Второ по време на кризи и по време на глад се раждат повече момчета имено поради недохранването на родителите. Но извода е,че не е от значение с какво се храни майката, а с какво се храни бащата, за да се роди момче или момиче. И колкото повече месо яде един мъж, толкова по-голяма е вероятността да има дъщеря.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.