Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Ябълката създава уникална защита от диабет и астма
10 Април 2008
Райският плод съдържа в пъти повече антиоксиданти от другите плодове

Ябълките намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания и от някои ракови образувания. До този извод стигнаха австралийски учени след многогодишно изследване.

Този толкова популярен по цял свят плод може да служи прекрасно и като защита от астма и диабет. Освен това пресните плодове с приятен вкус са незаменими помощници в борбата с излишното тегло. Както заявява един от авторите на изследването Шон Ландън, нито една химическа добавка не може да се сравни с полезните свойства на ябълката. "Често слушаме за създаването на нови хранителни продукти, които буквално задръстват полиците на супермаркетите- подчертава диетологът- Нито един от тях обаче не превъзхожда " райския плод" нито по хранителност, нито по количество витамини."

Според него, благоприятното въздействие на ябълката е свързано с мощните антиоксиданти флавониди, които във всеки плод са един път и половина повече, отколкото в 75 грама къпини, два пъти повече, отколкото в чаша чай и три пъти повече, отколкото в прасковата, да не говорим вече за банани, които отстъпват на ябълката по този показател цели осем пъти.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Инфоман
11 Apr, 2008 | 01:12

Един познат иракчанин си свали кръвната захар и учуди лекарите, които му бяха открили диабет.

;-) разбира се, че ми даде рецептата: 1 с.л. ябълков оцет разтворена в 1 чаша вода дневно.

Вие разбира се може да започнете първо със скъпо струващите лекарства. Хората за какво са учили толкова години да станат фармацефти/лекари за да имат къщи с басейни, скъпи коли, яхти и т.н. - не им разваляйте мечтите.


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.