Факти, Анализи, Коментари
   6 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Пациент с мъртъв мозък се върна към живот в САЩ
25 Март 2008
Малко преди да изключат системите и да вземат органите му за донорство, 21 год. младеж дал признаци на живот
Скан на жив и мъртъв мозък
Скан на жив и мъртъв мозък

В САЩ оживя пациент на една от болниците, официално признат за мъртъв. Той е дал признаци на живот по време на прощално свиждане с роднините - както съобщава The Telegraph, 21-годишният Зах Данлоп помръднал с ръка и крак, когато на някой от роднините му хрумнало да го погъделичка по петата с нож.

Дънлоп е прекарал в кома почти четири месеца след катастрофа с четириколесен състезателен мотоциклет. Лекарите са се канели да го изключат от животоподдържащите системи и да използват органите му за донорство.

 Бащата на пациента е уверил журналистите, че със собствените си очи е виждал резултатите от сканирането на мозъка му, които показвали пълна липса на мозъчна активност.

48 дни след неочакваното връщане към живота Данлоп бил изписан от болницата. В едно телевизионно шоу той признава, че досега пази белега от ножа, одрал петата му и пази ножа, който е спасил живота му.

Той твърди също така, че не помни катастрофата, но затова пък си спомня как лекарите са го обявили за мъртъв. "Радвам се, че не можех тогава да стана и да направя с тях това, което исках. Благодарен съм на близките си, че не ме изоставиха. Само праведниците умират млади, сигурно затова аз оживях", казва Данлоп.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

СИД
26 Mar, 2008 | 17:10

Леле мале! Колко ли са разфасовани, макар да са имали шанс...
Медицината не е точна наука - всичко е хипотететично! :(


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.