Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Неизвестен досега ефект на кофеина откриха бразилски учени
12 Декември 2007
Кофеинов концентрат помага за бързо извайване на стройна фигура

Екип учени от Федералния университет в Рио де Жанейро установиха, че кофеинът може бързо да избави човек от излишните сантиметри в талията. За целите на експеримента участниците втривали в проблемните места на телата си два пъти дневно смес с основа 7-процентен концентрат от кофеин. Като резултат при 80% от жените се постигнало значително намаляване на обиколката на талията и бедрата, а при 68% отслабнали бедрата.

Дали кофеинът помага в борбата със целулита, остава по-неясно. Изследователите са измерили промените в мастната тъкан с помощта на специален инструмент и са фиксирали само неголямо изравняване на кожата в областта на бедрата. Във връзка с това диетолозите смятат, че кофеинът не е надеждно средство срещу целулита. За бърз ефект в посока стройна фигура обаче учените планират да създадат в близко бъдеще препарат на кофеинова основа.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

ANTON
28 Dec, 2007 | 10:57

naistina sa gluposti.
puk i anonimni." edi koi si ucheni" - ami napishete pone iztochnika na materiala, shtoto az moga da vi kaja che ucheni ot Trinidat sa otkrli che kafeto
predizvukva rak!!!!
ne piite kafe..mnogo e vredno!!!


NATALI
28 Dec, 2007 | 10:53

..AKO BESHE VERNO, NIAMASHE DA IMA NITO EDNA JEANA S CELULIT...
PAK NIAKOJ E PLATIL , ZA DA SE PISHAT TIA GLUPOSTI...
KOFEIN IMA I V KOKAKOLATA I V DRUGI NAPITKI...ZASHTO ZA TIAH NE PISHAT CHE PREMAHVAT CELULITA?????




  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.