Факти, Анализи, Коментари
   28 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Танзанийски хирурзи объркаха коляно с глава
9 Ноември 2007
Еднакви имена причинили грешката, рокер с разбито коляно претърпял мозъчна операция
Емануел Мгайа продължава да страда от мигрена, докато се възстановява от операция на коляното
Емануел Мгайа продължава да страда от мигрена, докато се възстановява от операция на коляното

Хирурзи от танзанийската болница Мухимбили в Дар-ес-Салаам объркали пациенти с еднакви малки имена и в резултат на грешката  извършили мозъчна операция на мъж, наранил коляното си при каране на мотоциклет. Другата жертва на грешката е мъж с тежка мигрена, който претърпял абсолютно ненужна операция на здраво коляно.

Рокерът Емануел Дидас в момента е в безсъзнание в интензивно отделение, а адашът му - студентът Емануел Мгайа продължава да страда от главоболие, но се налага да се възстановява и от операция на коляното.

Инцидентът е станал миналата неделя, но не бил обявен официално. Лекарите от болницата отказали да коментират случката. Само че роднините на пострадалите решително настояват за изясняване на обстоятелствата.

"Това е истинско безхаберие, лекарите са длъжни да знаят, че коляното е разположено доста далече от главата", заявява един от роднините на Дидас. Оказва се, че близките дори не били уведомени за мозъчната операция.

Близките на мигренозния студент, вече и с нарязано коляно, изглеждат по-примирени със случката и се надяват, че хирурзите все пак ще помогнат на младежа.

За инцидента съобщава BBC, информацията гласи още, че Министерството на здравеопазването на Танзания е разпоредило проверка на лекарската грешка.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.