Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Те чуха страшната диагноза и се пребориха с рака
8 Октомври 2007
Десет примера за борбеност и надежда, свързани със световноизвестни хора
Робърт де Ниро - рак на простатата
Робърт де Ниро - рак на простатата

Кайли Миноуг- рак на гърдата

Ланс Армстронг- рак на тестисите

Род Стюарт- рак на щитовидната жлеза

Руди Джулиани- рак на простатата

Ракът не е непобедим, доказват много случаи. Тук сме подбрали десет такива примери, особени с това, че хората, на които са съобщили страшната диагноза, са известни в цял свят. И още нещо- те са победили рака...

По време на турнето си в Европа през 2005 година австралийската певица Кайли Миноуг откри, че има рак на гърдата. Тогава тя беше на 36 години. Звездата отложи австралийското си турне, за да се подложи на операция и химиотерапия. След половин година Кайли оздравя и възобнови кариерата си.

През 2003 година лекарите откриха рак на простатата у 60 годишния Робърт де Ниро. Снимките на филма " Скрий се и търси" бяха отложени, за да може актьорът да премине лечение. Четири години по-късно застрахователна компания подаде съдебен иск срещу него с обвинението, че той е укрил данни за здравословното си състояние.

Певицата Анастейша се интересувала от оперативно намаляване на бюста си, когато при изследване лекарите открили рак на гърдата. Тогава тя е само на 29 години. След хирургическа операция и лъчева терапия певицата се върна на сцената с албума  Anastacia.

Седемкратният победител на Тур де Франс Ленс Армстронг бе диагностициран с рак на тестисите през 1996 година. Ракът даде метастази. Освен операцията, Армстронг премина и интензивна химиотерапия и ...отново спечели купата.

През 1999 година диагнозата "рак на щитовидната жлеза" чу Род Стюарт. През 2000-та година той се подложи на операция. Макар че лекарите отстраниха раковите клетки от гърлото му, минаха девет месеца, преди певецът да възвърне знаменития си глас.

През 2004 година на 49-годишния шеф на  Apple Стив Джобс бе установен  рак на панкреаса. Той бе опериран и се възстановяваше в течение на месец. Не се наложиха химио - и лъчева терапия.

В разгара на президентската кампания през 2004 година лекарите установиха рак на простатата у 59 год. сенатор-демократ Джон Кери. След успешна хирургическа операция оздравелият Кери се върна в надпреварата за Белия дом.

През 2000-та година, преди терористичните актове на 11 септември, кметът на Ню Йорк Руди Джулиани имаше намерение да се кандидатира за Сената. След това той се отказа от идеята си, понеже му откриха рак на простатата. След лечението Джулиани продължи да работи като кмет на Ню Йорк, а в момента участва в президентската надпревара.

Френ Дрешер, известна актриса от сапунените сериали, се разболя от рак на матката през 2000 година, но за щастие заболяването е хванато на ранен стадий. След спешна операция тя оздравя, без да се налага да се подлага на химиотерапия.

След като през 2003 година откриха рак на простата на Колин Пауъл, 66 год., бивш сенатор и висш военен, той се оперира успешно, а след добрия изход стана активен общественик в борбата с рака и неговата профилактика.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

bugarochaga
10 Oct, 2007 | 06:07

Juliani e italianec po proizhod. Comprende?

hah
08 Oct, 2007 | 11:25

na toa evrei masonski rudolf juliani oshte edin rak mu pojelaam!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.