Факти, Анализи, Коментари
   5 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Японски учени откриха удивително свойство на лука
2 Октомври 2007
Той може да “почиства” клетките на главния мозък от отрови и да забавя процеса на стареенето им.

Ново удивително качество на лука откриха японски учени. Резултатите от изследването им показват, че това растение е способно да “почиства” клетките на главния мозък от отрови и да забавя процеса на стареенето им, съобщи NHK.

Оказва се, че лукът съдържа изключително активни серни съединения, които лесно се усвояват от организма. След като попаднат в кръвта те оказват изключително позитивно въздействие на редица ключови зони от главния мозък. По този начин отделяните от растението вещества активизират и подмладяват най-вече клетките, които отговарят за паметта и емоциите.

Преди около година бяха представени резултатите от изследване на френски учени. В тяхното проучване участват жени от Североизточна Франция. Резултатите от изследването показаха, че редовната употреба на лук едновремено с храната води до значително намаляване на опасността от образуване на рак на гърдата.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.