Факти, Анализи, Коментари
   7 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Тройка еднояйчни близначки се роди в Австрия
9 Август 2007
Подобен " каприз" природата си позволява един път на 200 млн раждания


Три еднояйчни близначки роди в Австрия 25 годишна англичанка - случаи като този са извънредно редки, вероятността е 1 на 200 млн раждания. Абсолютно неразличимите Зоуи, Ким и Еми са родени със цезарово сечение на 32-рата седмица от бременността. Всяко от децата е тежало при раждането си 1.5 кг с ръст 40 см. Момиченцата са добре, развиват се под лекарско наблюдение в отделение за интензивна терапия в болницата във Фелдкирх.

Децата са заченати по естествен път, майката не е вземала никакви лекарства за лечение на безплодие. "Каприз на природата" нарече раждането д-р Петер Швайрцлер, завеждащ гинекологичното отделение. Уникалното в случая е, че оригиналната яйцеклетка се е разделила на две и едната от двете нови яйцеклетки се е разделила отново на две в първите дни на бременността, като и трите са се развили нормално, без деформации или усложнения. Обикновено в случаите на тройна бременност само двете от децата са идентични близнаци.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.