Факти, Анализи, Коментари
   6 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
300 кг. пловдивчанин свали 60 кг за един месец
Веселина Божилова - 23 Юли 2007
Човек може да се самоубие по много начини, включително и чрез теглото си. Може обаче и да поеме по нов път

За 1 месец Чернев свали от себе си на практика...една репортерка

Данаил Чернев е 43 годишен, бивш национален шампион по тласкане на гюлле. И в най-добрата си спортна форма е тежал близо 150 кг, но след като прекратява спортна кариера, подобно на много свои колеги, изтърва контрол върху теглото си. Последните 7-8 години натрупва немислим брой килограми - около 300... Както сам признава, ударил го е през просото. На едно сядане в кръчма заедно с още един човек, който едва ли е допринесъл толкова много, отиват 10 кг пържоли, 5 бутилки водка, салати, хлебчета...безброй. Човек може да се самоубие по много начини, единият от тях е чрез ядене.

 В един момент усеща, че е станал абсолютен пленник на тялото си, не може да измине и три метра, без да се задъха, краката му са покрити с незарастващи рани, отчаянието расте. През тези последни години Данаил Чернев е правил няколко опити за отслабване, свалял е до 30 килограма, но след диетите бързо ги е качвал, дори удвоявал. Подкрепа му дават негови колеги, бивши спортисти. Както разказват самите те, когато го видели на стадиона как почти закрива футболната врата, решили твърдо да му помогнат. А всъщност най-много му помага Нова телевизия, предаването на Крум Савов. Там пловдивчанинът отива с искрената надежда да потърси помощ. Така и става.

Подобен човек с подобен проблем е истинско предизвикателство. Поема го Иван Гарабитов от София. Дават си един месец. Казват, че ако са си поставили за цел, можело да кандидатстват за рекорд на Гинес. Но това не било най-важното според лечителя. Според него по-важното е, че този човек се е отърсил от физическия и психическия си стрес пред свръх-теглото, взел е решение да отслабне и наистина е свалил 60 килограма за един месец. Нещо повече, сега Данаил е в чудесна форма, че е голям българин, голям е, при ръст два метра и 4 сантиметра, теглото му в момента от 237 кг все още е в повече, но видът му вече е здрав, а и не само - днес той преплува три обиколки на басейна на хотел "Тримонциум" пред журналисти, ако и отгоре слънцето да взривяваше термометрите.

Как е станала терапията, която няма нищо общо с операции, лекарства и прочее крайности. Разказва Данаил Чернев :" В началото започнахме малко по детски - кротко, с разходки. Първите десет дни ограничих храната до минимум, разхождах се - всеки ден все малко по-нататък, по-нататък, в края на периода от възможните ми първоначално 3 метра стигнах до 1 км." Впрочем вместо храна Чернев приема всеки ден един швейцарски палмово-кленов натурален сироп, който подпомага пречистването на организма от токсини. Иван Гарабител, неговият личен "треньор по отслабване" е йога, точно с йога-упражнения е изградил и философията на отърването от излишните килограми, както сам казва. Не е било лесно, преживели са този месец на хижа Бунтовна в планината, където туристи са идвали сякаш само да заредят барбекюто, предизвикателствата са били много. Данаил Чернев години наред не е можел да спи нормално, сега Гарабитов разказва как нощ след нощ, след свалянето на килограмите, той започвал все по-добре да намира подходящата поза, да спи.

След месеца плътно до треньора, Данаил Чернев остава сам да се бори с оставащите излишни килограми. Решен е да си върне формата до 150-те килограма от годините на спортна слава. Неговите приятели-спортисти са до него, за да му помогнат. Но все пак основното си остава целенасочеността и упоритостта на човека, който реши да промени живота си и го направи. Не е невъзможно.


последни в Здраве:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.