Факти, Анализи, Коментари
   26 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
The Revenge Project: “Отмъщаваме на тези, които мислят, че трябва да си зализан и комерсиален, за да правиш качествена музика!”
Десислава Бакърджиева - 1 Юли 2004

     The Revenge Project, едни от младите претенденти за трона на мелодичния дет метъл в България, са основани през 2000 г. като страничен проект на неколцина музиканти от добре познати бургаски метъл групи, а по-точно - Дечо Харизанов (бас; екс-Necromancer), Стафа (китара; Карцер) и Kalhas (ударни; екс-Korozy). Няколко месеца по-късно формацията е попълнена от Deimoz (китара; Diabolism) и G. McManus (вокали; Korozy).

     Първата изява на квинтета на живо е в Шумен през май 2001 г., след което Дечо и McManus напускат, заменени съответно от Astaroth (екс-Korozy) и MaxPain (екс-Exhumation). Оттогава до днес квинтетът е в непроменен състав.



The Revenge Project: “Все още има спорове относно нашия стил - дали е повече death или black!”
     - С какви впечатления останахте от концерта на траш титаните “Содом” в края на февруари, на който вие бяхте подгряваща група?

     - Концертът със “Содом” без съмнение бе най-големият концерт, на който сме свирили. Организацията и звука бяха на много високо ниво, а публиката беше невероятна. Нашите впечатления от събитието са страхотни, надяваме се, че и хората, които присъстваха, също мислят така.

     - Какво очаквате от концерта на Vader?

     - Очакваме да се получи голямо шоу, още повече че ще свирят и 4 български групи, които не са за подценяване. Това със сигурност ще бъде едно от събитията в екстремния метъл-живот в България - не го пропускайте! С две думи - очакваме да падат глави!!

     - Кога да очакваме дебютния ви албум и какво ще е посланието в него?

     - Дебютният ни албум в момента се мастерира в “Стейн Студио”, като се очаква да се появи на пазара в близките месеци. По него падна доста работа, като естествено максимално се постарахме върху изсвирването и звука. Албумът ще съдържа 11 от най-добрите ни парчета. Част от тях са добре познати на публиката


“Нашата публика се състои от хора, които обичат да се забавляват, слушайки здрав метъл!”
     - Разкажете как се създаде всъщност група The Revenge Project и как избрахте стила си музика?

     - Групата се роди като страничен проект на членове на бургаски екстремни банди. Впоследствие The Revenge Project се превърна в основната ни банда, тъй като се сработихме идеално. Никога не сме имали колебания относно стила - беше ясно, че ще е нещо такова! Все още има спорове относно нашия стил - дали е повече death или black. Оставяме на хората да преценят, за нас това не е толова важно. За момента това е стилът, който най-добре изразява нашите музикални идеи. Не се ограничаваме при създаването на музика и това ще продължи да бъде така и занапред.

     - Всички ли сте професионални музиканти?

     - Всъщност никой от нас няма музикално образование. Определено не се прехранваме със свирене, всеки от нас работи нещо друго. Просто се стараем да бъдем на ниво и вярваме, че го правим успешно, макар и да не сме професионални музиканти, каквото и да значи това.

     - Защо избрахте името The Revenge Project? На кого отмъщавате?

     - Отмъщаваме на тези, които мислят, че трябва да си зализан и комерсиален, за да правиш качествена музика! Музикалният ефир е наводнен с подобни блудкави глупости, които са крайно дразнещи. В този ред на мисли, името възникна спонтанно и всички го одобрихме. А сме и метъли преди всичко...


“Безрезервната подкрепа на публиката е едно от най-големите ни вдъхновения!”
     - На български как си представяте, че ще звучат вашите песни?

     - Според нас този стил звучи най-добре на английски. Не сме се замисляли да пишем парче на български, а и едва ли ще разберете какво точно се пее, дори да е на български език, освен ако не прочетете текста.

     - Коя е най-голямата трудност, с която се е сблъсквала групата от съществуването си?

     - Самото съществуване на такава група води низ от трудности от всякакво естество, с които постоянно се сблъскваме. Най-значимите от тях са липсата на пари и свободно време. Все пак ние успяваме да ги преодолеем някак си, няма друг начин. Присъствието ни на българската метъл сцена го доказва.

     - Коя е вашата публика?

     - Нашата публика се състои от хора, които обичат да се забавляват, слушайки здрав метъл. В това най-добре можете да се убедите, като дойдете на наш концерт. Атмосферата е неповторима, изживяването е еднакво силно и за нас, и за феновете. Безрезервната подкрепа на публиката е едно от най-големите ни вдъхновения.


“Просто се стараем да бъдем на ниво и вярваме, че го правим успешно!”
     - Смятате ли, че след като през няколко месеца в България вече идват световноизвестни групи като Judas Priest, Dream Theater, U.D.O. и т.н. вече можем да говорим за музикален живот в България?

     - Идването на световноизвестни метъл банди в България определено оказва благотворно влияние върху музикалния живот в страната. Би било по-добре обаче, ако има и повече фестивали и концерти с участието на български метъл групи, за да може и ъндърграунда да живне малко. Тогава и ние, групарите, ще усетим какво е това музикален живот и как се вписваме в цялата картинка.

     - Има ли групи или изпълнители, от които черпите вдъхновение при създаването на музиката си (музиканти, на които се възхищавате)?

     - Много са групите и изпълнителите, на които се кефим, но що се отнася до музиката, която правим, се стараем да внасяме лично наши идеи. Не твърдим, че сме измислили нов музикален стил, но все пак се стараем да не преповтаряме това, което слушаме. Винаги се стремим да вкараме свежи нотки (идеи) в музиката си.

     - Какво ще пожелаете на група The Revenge Project?

     - А, кои бяха тези... Естествено, че само хубави работи!:-)


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

Златарски
15 Jul, 2010 | 13:50

Само метал


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.