Факти, Анализи, Коментари
   25 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
24 години Модна къща Пен Силует
1 Май 2014
24 години Пен Силует създава радост и настроение за малки големи и порастнали деца. За празника и за делника, интервю с г-жа Пенка Райчева – собственик на компанията.
 
24 години навърши Mодна къща Пен Силует. Славата на първата в България детска модна къща, още отеква в съзнанието на  поколенията вече порастнали деца. Труден е пътят на творчеството, на нетрадиционното, на различното при разработката на автентичните багри,  бродерии и кройки за народни носии, облекла за  театрални постановки, продукции в киното и телевизията,  аристични и карнавални облекла, мажоретни костюми, облекла за хорове и оркестри, които се вплитат в изкуството на България.
 
За големите сценични спектакли  и за най-малкия детски празник,  работим с еднаква любов и вдъхновение. Всеки проект е еднакво важен за нас. Всяка творческа искра трябва да бъде подкрепена с перфектния  костюм  и аксесоар, за да позволим на зрителя да се потопи в  магията – споделя г-жа Пенка Райчева – собственик на фирма Пен Силует.
 
Кой е нашият клиент? И националният ансамбъл за танцово или певческо изкуство, и малката Лили, о, извинете, Пепеляшка, която с грейнали очи ни разказва за мечтания костюм. 
 
Ние не създаваме годишни колекции. За нас тенденциите се диктуват от творческото вдъхновение на хиляди малки, големи и пораснали творци и не само това. От години създаваме и тематични облекла за търговски обекти, заведения, рекламни представяния на продукти. Облекла за модни и шоу спектакли.
 
В последните няколко години, много учебни заведения в страната въведоха ученически униформи и повярвайте ни, те не са по-малко предизвикателство за дизайнера на облекла. Униформата,за нас е своеобразна идентичност на едно училище, но освен красива, модерна и различна тя трябва да бъде удобна и функционална. Развиваме и допълваме униформените облекла, съобразявайки се с желанията и нуждите на децата, родителите им и разбира се, училищното ръководство. Със създаването на разнообразие от елементи в униформата, желаем да направим  така, че учениците да се чувстват комфортно във всяка част от деня. 
 
Разликата ли? Има и такава.  Освен уникалната визия на всяко учебно заведение, ние сме една от малкото фирми, която се старае да поддържа постоянни наличности от модели и номерация на униформи – в Пловдив – в представителния ни магазин на улица „Леонардо Да Винчи” 15  и в страната, спрямо договореностите с различните учебни заведения. Да, трудно е в днешно време да инвестираш в материали и труд с бъдеща  реализация, но не смятаме за редно да караме родители и деца да чакат с месеци за поръчаната униформа или да я поръчват с месеци, преди времето за използването й. 
 
И ако трябва да изкажа всичко с едно изречение – „Избрахме да носим радост и без да натрапваме присъствие да се грижим за интелектуалното израстване на младото поколение” . И  има ли нещо по-важно от това? 
 
В личен план съм щастлива, че въпреки кризите и превратностите, успяхме да изградим едно стабилно, семейно предприятие,  в което освен съпруга ми, своето място намериха и децата ни, а най-малкия член на фамилията ни – едногодишната Роси, надяваме се, ще чертае съвсем скоро тенденциите в модата на Пен Силует.

Пен Силует ООД   -  Офис - произвидство
гр. Пловдив, Брезовско шосе 145
тел.: 032 / 96 96 01
e-mail: pensiluet@abv.bg 
www.pensiluet.com   :::   Facebook: pen.siluet


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.