Факти, Анализи, Коментари
   19 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Явор Куюмджиев: Ще направим всичко възможно АЕЦ "Белене" да се осъществи
15 Април 2014
АЕЦ "Белене" е реален проект и ние ще направим всичко възможно той да се осъществи. Това заяви в ефира на BTV народният представител от ПГ на КБ и зам.-председател на Комисията по енергетика Явор Куюмджиев. Той обясни, че България е държава, която има ниско потребление на електроенергия, почти никаква индустрия, бедно население, което потребява малко, няма развито селско стопанство и достатъчно електромобили, които ще се наложи да въведем до 2030 г. "Ако искаме да останем такава държава, можем и по-назад да се върнем. Мисля си обаче, че ние трябва да сме страна, която се развива и ако искаме това да стане, на нас ни трябва електричество", категоричен бе депутатът. Той подчерта, че БСП е единствената партия за последните 25 години, която категорично е подкрепяла българската енергетика и ще продължи да го прави, а ГЕРБ са тези, които са спрели проекта.  "Не знам на някой да му е ясна позицията на ГЕРБ, по който и да било въпрос. Независимо дали в управление или в опозиция те си менят становището през няколко часа", коментира народният представител. Той припомни, че в интервю от април месец 2012 г. Борисов е обяснил колко е важен "Белене" за България, а няколко месеца в друга медия той е казал "Не, не и не". "Малко след това те прекратиха прекратиха проекта. Това е абсолютно несериозно", каза още той.  Зам.-председателят на енергийната комисия обясни, че с 83 гласа в НС трудно се стартира нещо, ДПС е против проекта в момента и го подкрепя само Атака. "С гласовете на "Атака" имаме общо 106.  Със 106 гласа как може НС да вземе решение? Когато ставаше въпрос за цигарите 93 човека от ГЕРБ гласуваха, за да си направят ПР, но когато става въпрос за нещо важно ги няма", каза още Куюмджиев.  
 
Има два проблема пред "Белене", които трябва да бъдат решени
 
По думите му пред "Белене" има два основни проблема:  липсата на инвеститор, защото държавата не може да си позволи да изхарчи няколко милиарда лева, за да го довърши; икономически и технически анализ, който в момента се изготвя, не от консултантите, за които са се платили милиони, а от български специалисти. Той обясни, че направата на този анализ изисква време, защото става въпрос за проект, в който са вложени много средства. По думите му при посещението му вчера в Белене е станало ясно, че един от основните проблеми е, че ГЕРБ са сключили договори за изкупуване на старото оборудване, което също трябва да се подложи на анализ.


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ

муспи
25 Feb, 2018 | 04:31

Не искам да бъда голословен, всичко си върви по непонятен за нас план, но има хора всяко поколение, които смътно го усещат. Не пресмятат че всяко действие си носи противодействие, а евреите четири - пет хиляди години правят само зло, немотивирано, опияняващо ги с бесовска радост, а усещат че изтича времето на дявола яхве. Евреи, цигани и гърци са трите ипостаса на дяволското копито тъпчещо по света, - те са трите двукопитни - нечисти не точно животни, а двуноги човекоподобни. Това са бездуховни паразити, за разлика от животните които имат души, но обсебени от дявола яхве водещ война с Бога. Как, че Той е недосегаем?! Като избиват тези хора които са от Бога. Това са белите, - останалите, милиардите не са се оеврейчили, но са материял в ръцете на яхвето в тази му война на живот и смърт. Как евреите и гърците с мангалите са придобили тези скъпоценни раздвоени копитца, след като нищо не могат освен да усвояват Пособия. Това им свойство е сладко за яхве и той в благоста си ги е бутнал в кръвно - расово и родово смесване. В награда двойни копитца! А самия яхве с какви копита е? - тройни, това е закон в ада - колкото си по главен, толкова си и по платен. За който може да се вгледа в този ад това не го чуди. Че по света има подобни аномалии, - например между циганките по Околовръсното има доста с по три цици. Дегенерацията е венец на еволюцията, - в ада де. И евреите са дарени от яхвето да съзерцават тази дегенерация по особен, адски тарикатлък. Като видят някой събрат, разтапят се от умиление по копитцата му, ама така естествено, че събрата остава с впечетление че го любят! А в същото време - яхвето е велик, яхвето е праведен! - не виждат своите и се наслаждават че са минали метър?! А какво иска това яхве, за какво копнее гитантското му биополе подхранвано вече от стремително развиващата се китайска икономика! Да може, защо не, и той има право и той се бори - да може да порази България, да унищожи тази държава а българите изяде, защото знае всеки дявол, че душите им са истински!

муспи
27 Jul, 2014 | 04:08

Невъзможоно е другарю Кюмукжиефф, в Белене ще се възтанови славния концентрационен лагер, където 100 хиляди комуниста - всички до един евреи, ще си доизживеят дните. Карма другарю!


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.