Факти, Анализи, Коментари
   19 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Миро Николов: “Искам да изиграя Франкенщайн, мафиот и шут!”
Десислава Бакърджиева - 21 Май 2003

През месец май Мирослав Николов и останалите актьори от трупата на театър “Провокация” поставят две нови пиеси –“Изкушение” и “Гаф”.


“Обожавам да играя в комедийни спектакли”.
     Младият актьор завършва Великотърновския университет през 2001 г. при проф. Христо Христов, специалност "актьорско майсторство за драматичен театър". Роден е на 9 януари 1979 г. в гр. София. В момента играе на свободна практика.

     - Разкажи за своите изяви в киното, театъра и телевизията.

     - В театър “Сълза и смях” съм играл в постановките “Преспанските камбани” и “Железният светилник” по Димитър Талев. В тези спектакли имах удоволствието да играя с такива големи актьори като Васил Михайлов, Цветана Манева, Елена Петрова и Илия Караиванов. Гастролирал съм в много други театри с представленията “Тартюф”, “Лодка в гората”, “Бдителният страж”, “Ревливото старче”, “Звезди на утринното небе”, “Платонов”, “Предложение”, “Бройкаджията”...

     За Канал 1 съм се снимал в “Камера, завеса” заедно с Тодор Колев. Участвал съм и в мюзикъл заедно с Мариус Куркински. За киното съм изиграл роли в италианския “Дело по съвест”, френско-българската продукция “Версенжеторикс” с Кристоф Ламбер, филмите “Мост на дракони” и “Извън релсите”.

     - В момента с какво се занимаваш?

     - Поставяме две нови пиеси в частен театър “Провокация”. Първата от тях е “Изкушение” - сценичен вариант по текстове на Елин Пелин, чиято премиера бе на 20 май. Другата пиеса е “Гаф” по “Театрален роман” на Булгаков, която предстои да бъде видяна на сцена в края на месеца. Съвсем скоро ще участвам в руския филм “Турски чилик”, както и в италианската суперпродукция “Спартак”.

     - Участията ти в театъра и киното достатъчни ли са да се издържаш финансово?

     - Не, затова и се снимам в рекламни клипове. Миналата година например се появих в рекламата на “Ариана”, която много вървеше покрай световното първенство по футбол. Сега съм рекламно лице на немския шоколад BLOKS. Вече заснех една реклама, в близко бъдеще ще има и нови.

     - Какъв тип роли изпълняваш?

     - По-често играя в комедийни спектакли. В “Платонов” бях Трилетцки, а в “Икушение” влязох в различни образи - този на Андрешко и на отец Жирил. Повечето роли, които съм изиграл са комедийни.


Новите представления на трупата са “Изкушение” и “Гаф”.
     - Имаш ли любимо представление?

     - Изключително приятно бе да играя Мат Джейкъбс в “Бройкаджията”. Там около мен непрекъснато се въртяха 4-5 жени, аз бях Мъжът и основното ми занимание бе да ги “бройкам”. Едва ли има актьор, на когото не би се понравила подобна роля!

     - Стават ли много гафове по време на спектакли?

     - Има ги непрекъснато, но е по-интересно да се видят, отколкото да се разкажат. Падал съм на сцената, забравял съм си репликите. Обикновено на другите им е смешно, но не и на мен самия.

     - Театъра ли предпочиташ пред киното?

     - Определено да. За театралното представление отделям много повече време на героя си, влизам по-добре в кожата му. В киното е различно. Признавам, че се снимам в чужди продукции заради парите. А, много бих желал да играя в български филм!

     - За кои роли мечтаеш?

     - Искам да бъда Велико в “Януари” на Йордан Радичков. Също така и Франкенщайн! Желая да се превъплътя в мафиот, а след това и шут!

     - Играеш ли в живота?

     - Да. Ще излъжа ако кажа, че не играя. Всъщност правя го доста често.


“След като опознах театъра, нямаше сила, която да ме откаже от сцената!”
     - Как избра професията на актьора?

     - Истината е, че майка ми ме накара. Тя ме записа в школа с преподаване на актьорско майсторство. Когато опознах този вид изкуство, нямаше сила, която да ме откаже от сцената.

     - Как прекарваш свободното си време?

     - Мой приятел ме запали по клубната музика. Обичам да свиря на различни музикални инструменти - китара, тамбура, барабани, йоника. Понякога готвя, гледам телевизия или просто мързелувам. Когато имам възможност посещавам интернет клубове. Честно казано обаче, предпочитам да нямам много свободно време.

     - Девиз?

     - Върви винаги напред и никога не поглеждай назад!


последни в Интервю:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.