Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи
      ПГКБ предлага да се създаде анкетна парламентарна комисия за случаите на полицейско насилие. Социалистите настояват за изслушване на Борисов и на Цветанов
   
   
    На Цветан Цветанов няма да му се размине, защото на обществото му дойде до гуша от неговите манипулации и от това, че МВР се използва за политически цели. Имаме фрапантни случаи на полицейско насилие и на непрофесионализъм, а Цветанов нито веднъж не се разкая за тези две години и половина. Това заяви председателят на ПГКБ Сергей Станишев от парламентарната трибуна след поредните опити на вътрешния министър да омаловажи провала си в сектора сигурност. „Това, на което бяхме свидетели, беше опит на Цветанов да ни поднесе една пропагандна реч и да не отговори на нито един въпрос, който се задава в обществото. Чухме поредица от лъжи и манипулации за пореден път”, възмути се Станишев. Той напомни уверенията на управляващите, че вече няма отвличания. „Има отвличания, има смъртни случаи и има професионален провал в случая с Мирослава в Перник, защото убийството става неразкриваемо след гафовете на полицията”, заяви лидерът на БСП.
    Станишев обърна внимание на многократно повторената лъжа на Цветан Цветанов за това, че Петър Стоянов – Сумиста е бил експерт на ПГКБ. „Този човек, който е председател на Федерацията по сумо в България, е бил експерт в Комисията за младежта и спорта, която се оглавява от представител на Атака. Неговият пропуск и удостоверение са издадени от председателя на парламента по предложение на председателя на комисия от партия Атака”, заяви лидерът н БСП. Той попита защо Любомир Илиев с прякор Къдравия, който е задържан за подготовка на поръчкови убийства, е бил в парламента, седял е в парламентарната група на ГЕРБ. Станишев призова Цветанов да отговори по чие настояване е издаден пропускът за това лице.
    „Изявлението на Цветанов разкрива облика на министъра на вътрешните работи – човек, който очевидно не може да носи отговорност и не може да се справи с тежката задача да ръководи МВР”, заяви зам.-председателят на ПГКБ Ангел Найденов. По думите му зад агресията министърът се опитва да скрие персоналната си и политическа отговорност. „За нас на преден план стои въпросът за оставката на министъра на вътрешните работи. Неговото оставане носи само тежести, неудобство и става опасно за управлението на България”, отбеляза Найденов. Той изтъкна, че стои и въпросът за вот на недоверие по отношение на вътрешната политика и провала на ръководството на МВР.
    Депутатите от ПГКБ настояват да бъде сформирана парламентарна анкетна комисия, която да бъде с паритетно представителство и да бъде оглавена от представител на опозицията. Комисията следва да изясни всички действия на структурите на МВР по разкриване и разследване на убийството на Мирослава Николова. На второ място комисията трябва да се занимае с действията на полицията по отношение на случаите в Мировяне и в Скравена. Според социалистите вътрешният министър трябва да бъде отстранен до приключване на дейността на анкетната комисия.
    От левицата предлагат премиерът и вътрешният министър да бъдат изслушани на открито съвместно заседание на вътрешната комисия и на комисията по правата на човека. „Вече не стои въпросът само за позицията на министър Цветанов. Стои въпросът за произнасянето и отговорността на министър-председателя по отношение на всичко, което се случва в момента”, аргументира се Ангел Найденов. Той изтъкна, че е налице безпрецедентно полицейско насилие, което се толерира, провокира и остава безнаказано от ръководството на МВР. „Имаме нарушаване на правата на хората, имаме брутална агресия по отношение на българските граждани”, добави депутатът. ПГКБ отправи покана към парламентарните групи за съвместни консултации, включително към ГЕРБ.
   
   
   
25 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.