Факти, Анализи, Коментари
   20 Май 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев
      На мен ми е известно примерно, че имаше връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев, и тази връзка протичаше през Алексей Петров. Това каза бившият директор на НСС Атанас Атанасов пред съда, където разказа за назначението на Алексей Петров.
    Атанасов посочи, че от момента на познанството им, отношенията му с Петров са сложни, имали са 3-4 срещи, но обстоятелството, че Петров е бил от близкия кръг на Никола Филчев, е правило Атанасов изключително подозрителен към Петров. Атанас Атанасов каза, че 7 години е бил подложен на тормоз от Никола Филчев и няколко прокурори.
    Между 2002 и 2007 година срещу Атанасов прокуратурата води 3 дела. Едното е прекратено, другите две завършват с оправдателни присъди. "В този период от време като човек, който може да борави с информация и с източници, съм търсил и събирал информация за това кой мотивира тези атаки срещу мен, защото те бяха абсолютно безплодни. И в тази връзка съм научил много неща. Атаката срещу мен беше политически мотивирана и идваше от президентството, тогава оглавявано от Георги Първанов", така Атанасов обясни откъде му е станало известно за връзката между Първанов, Филчев и Алексей Петров.
    Атанасов посочи, че прокурори са го призовавали и са го заплашвали. "Първанов винаги е бил зависим от Държавна сигурност", така Атанасов отговори на въпроса дали президентът Първанов е бил зависим по някакъв начин от Никола Филчев.
    Атанасов разказа, че Алексей Петров е бил назначен и след обаждане на бившия главния прокурор Никола Филчев. В този телефонен разговор Филчев е казал на Атанасов, че е разумно Алексей Петров да бъде назначен в НСС и определил Петров като полезен и на прокуратурата. В същото обаждане, бившият главен прокурор Филчев споменал пред Атанасов и името на тогавашния министър на вътрешните работи Емануил Йорданов.
    През пролетта на 2001 година Алексей Петров е бил назначен като офицер под прикритие. Атанасов обясни, че бившата барета е имал контакти в среда, която изключително много се е отнасяла за работата на службата за поведението на чуждестранни спецслужби в България. Контактите на Петров са били "с един кръг дипломати". От думите на наблюдаващия прокурор Светлозар Костов стана ясно, че в кабинета на Алексей Петров преди време при обиските е била намерена папка с документи с надпис: "Срещу генерал Атанасов".
    По делото съдът разпита и директора на Дирекция "Човешки ресурси" в ДАНС Аврам Иванов. Той разказа, че Алексей Петров е преподписал договора си за назначаване в ДАНС в сградата на басейна "Спартак" по указание на Петко Сертов. Аврам Иванов разказа, че по принцип не е имало случаи договори на служители в ДАНС да се подписват извън сградата на агенцията. /БГНЕС
25 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.