Факти, Анализи, Коментари
   27 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната
      Министър-председателят трябва да вземе отношение към серията нарушаване на човешките права и необясними развития от последвали действия на МВР. Това заяви от името на Синята коалиция съпредседателят й Иван Костов, предаде “Фокус”. „Оставаме с впечатление, че държавата няма власт да реагира на тези случаи. Пернишкият рекет, свързан с отвличане и убийство, и последващо убийство на обвиняем или свидетел - ние така и не можем да разберем какъв – остава без разглеждане и днес от комисията, а бяха обещавани действия от МВР – абсолютно никакво развитие няма.
    Издевателството над семейството в Мировяне с пребиване и брутално нарушаване на човешки права беше последвано от искане на оставки от министър-председателя, а министърът на вътрешните работи взе някакви административно-политически назначения, с което не реагира въобще. Ние оставаме с впечатление, че министър-председателят не може да разпореди каквото и да било на вътрешния министър.
    Бит е човек с електрошокова палка, което означава, че насилието ескалира. Министърът на вътрешните работи обвини председателя на Съюза на съдиите г-жа Тодорова за връзка с организираната престъпност, без да покаже каквито и да било доказателства за това и по този начин нанася сериозен удар върху престижа както на МВР, така и на Съюза на съдиите”, каза Иван Костов.
    „Каним да дойде министър-председателят, за да сме убедени, че в държавата има някаква власт, която може да реагира на тази серия от скандални случаи, които може би се стремят да изтласкат на заден план други скандали или имаме пред себе си тактиката на изкуствено повдигнати скандали, които имат за цел да изместят предишните до изтощаване на общественото внимание. Това поражда силно усещане за безвластие в страната. Искаме да видим министър-председателя в ролята си на човек, който идва и пред парламента заявява „Аз искам оставките и ще ги постигна”. И като не постигна оставките от министъра на вътрешните работи, ние отдавна от Синята коалиция сме поискали оставката на този вътрешен министър. Да му взема на него оставката и тази сага с тези скандали да приключат, защото в държавата се случват отвратителни неща”, заяви Иван Костов.
    „Главният прокурор да се самосезира по всеки един от тези случаи и там където се е задействала Прокуратурата, да действа по най-бързия начин, за да има поне от страна на Прокуратурата някакъв отговор на тези недопустими нарушавания на човешкото достойнство и на правилата в МВР”, бе категоричен съпредседателят на Синята коалиция.
25 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.