Факти, Анализи, Коментари
   7 Октомври 2022
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Как да изберем шаран за Никулден
6 Декември 2020
Отново е онова време от годината, когато трябва да се погрижим за трапезата на 6 декември
Кой не обича мириса на прясно приготвена риба? Отново е онова време от годината, когато трябва да се погрижим за трапезата на 6 декември, Никулден.

По традиция на празничната маса се сервират рибни ястия, най-често - пълнен шаран с орехи.  Но преди да се стигне до яденето, а и до приготвянето на рибата, трябва първо да се сдобием с нея, пише КРОСС. Ето няколко ценни съвета за избора на риба:

1. Върху повърхността на прясната риба има много тънък слой слуз. Ако слузта е обилна, а слоят плътен, това означава, че рибата е престояла по-дълго време.
2. Прясната риба трябва да бъде със свежа, лъскава повърхност. Люспите на рибата трябва да са блестящи, плътно залепени за тялото. Не трябва да има разкъсвания.
3. Хрилете трябва да са с розово-червен цвят  до тъмно-червени при рибите с по-тъмно месо. Когато се среже коремната кухина на рибата, трябва да се види, че органите са запазени, не са пихтиести, а костта не трябва да се отделя лесно, съветват експертите.
4. Потребителите могат да познаят прясната риба също по очите, които трябва да са изпъкнали, с ясна, бистра роговица.
5. При натискане с пръст върху рибата вдлъбнатината върху рибата трябва да изчезне бързо.


последни в Знаете ли, че...:

ВАШИТЕ КОМЕНТАРИ
ДОБАВИ МНЕНИЕ


  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2022 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.