Факти, Анализи, Коментари
   6 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Цар Киро заплашвал с: "Ще те убия" и "Ще ти извадя очите"
      С разпит на свидетели в Районния съд в Асеновград започна делото срещу Кирил Рашков. Обвинението срещу него е за отправени закани за убийство към настойничката на прегазения на 23 септември в Катуница Ангел - Иванка Петрова, и към мъжа, с когото тя живее на семейни начала - Веселин Христов. Пред съдебната сграда има жители от Катуница, които очакват развоя на процеса.
    В началото на съдебното заседание заплашваните от Кирил Рашков - Веселин Христов и Иванка Петрова, бяха конституирани по тяхно настояване като частни ищци и граждански обвинители. Исканията им срещу Рашков за причинените им неимуществени вреди са за по 10 000 лв. Двамата бяха и първите, дали показания за случилото се.
    "Ще те убия" – са първите думи, които Веселин чува, когато Рашков спира джипа си пред дома му, а на Иванка – "Ще ти извадя очите". По думите на Христов, Рашков е имал нож на кръста си и е бил изключително агресивен, затова и двамата с приятелката му са се обадили на дежурния полицейски телефон. Веселин Христов заяви, че предисторията на конфликта, продължил няколко години, е заради действията срещу фамилията Рашкови на майка му – София Христова, която е била два мандата кмет на селото и общински съветник. Той сподели също, че сега се чувства застрашен.
    "Здравият разум го подсказва, че трябва да се страхувам. Още повече, когато станаха факт последните разкрития на прокуратурата, за които всички знаят – въпросният подсъдим е поръчал убийства и то на високо ниво в държавата. Какъв му е проблемът да поръча и моето убийство?", попита Христов.
    Кирил Рашков се отказа да говори при старта на процеса и обясни, че предпочита първо да чуе показанията на призованите 12 свидетели. Съпругата му Костадинка отрече той да е проявявал агресия, както и да е носил нож, когато е бил пред къщата на Христов. "Знам, че мъжът ми не е агресивен. Да има свидетели, някой да го докаже, че е така. И двамата лъжат. Мъжът ми никога не е носил нож".
    Двама експерти от института по криминология днес ще представят оценката си за записа от видеокамерите пред къщата на Веселин Христов, запечатали момента на срещата му с Кирил Рашков и отправените заплахи. Трима адвокати защитават Кирил Рашков, сред които и Хари Харалампиев. "Надявам се на справедлива присъда, която да е тежка, каза лелята на загиналия Ангел – Веселина Начева. Макар че фамилията Рашкови ги няма в Катуница, напрежението пак може да ескалира, опасява се тя.
    "Мисля, че на всички българи им стана ясно от обвинителните актове за убийството на Ангел, че това е било планирано убийство. Мисля, че най-големият виновник е Кирил Рашков и неговата фамилия. Трябва да се променят малко законите в страната. Случаят не е само с Ангел. Има много неразкрити случаи, безхаберие на полиция, на прокуратура и на абсолютно всичко. Всеки ден ги виждаме по медиите", заяви тя. Информацията е на БНР.
23 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.