Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Бойко Борисов: Режим на тока няма да има!
      Режим на тока няма да има, няма да го допуснем. Това заяви при посещението си днес в Русе премиерът Бойко Борисов. Създали сме условия тези хора да работят много добре. Надявам се с ръководството да се разберат колко още повече да им платим. Така премиерът Бойко Борисов коментира стачката в "Мини Марица Изток".
    "И, разбира се, да направят една стачка и срещу Ковачки, но водени от синдикатите. Да видим лидерите на синдикатите как ще водят стачка срещу Ковачки, който умишлено, години наред заради "Брикел", е приел, че 20 000 часа ще работи, няма да инвестира и след това ще затвори предприятието. Благодарение на личните ми усилия, там работят още 2500 души. Те отдавна трябваше да са без работа заради Ковачки. И тези лидери, които са там при тях, да излязат и да поведат митинг срещу Ковачки. Тогава аз ще кажа поклон до колене на тези синдикати", заяви Борисов.
    Премиерът бе гост на откриването на новия АГ-комплекс в града, който бе довършен след 7 години строеж с финансовата подкрепа на настоящето правителство. В Деня на родилната помощ русенските жени най-после се сдобиха с модерен комплекс, където да раждат децата си. "За да има повече деца, трябва да има добри условия за раждането им, както и добри лекари. И любов", коментира премиерът и подкани министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова да се замисли по въпроса. Той каза още, че е обещал на кака си и на леля си, които също са акушери, да поздрави всички с деня на родилната помощ и го направи преди прерязването на лентата. Новият АГ-комплекс ще има модерна апаратура, повече легла и дори видеотелефон, по който бащите да гледат как майките кърмят бебетата в специалната зала за кърмене. Специални сребърни йони в операционните ще осигуряват стерилна среда. Общата стойност на строителството му е 8,5 млн. лв. В Русе Бойко Борисов бе придружаван от министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов, от министъра на транспорта Ивайло Московски и от френския посланик Филип Отие. Премиерът обясни, че двамата с френския посланик са си разменили съболезнования за загиналите четирима френски войници в Афганистан, още повече, че се е оказало, че единият е българин, който е служил в чуждестранния легион. Близките му са уведомени, каза още премиерът. Заедно с Филип Отие те посетиха френския завод "Монтюпе" край Русе, който произвежда части за реномирани автомобили. Собствениците имат намерението да построят още един завод, но искат да им се осигури добра инфраструктура, за да се придвижват ТИР-овете им със стока без проблем. /БГНЕС
21 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.