Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Сгащиха сериен крадец
      Задържаха извършител на серия от кражби от леки автомобили във Велико Търново. След близо едномесечно разследване, на 16 януари е проведена специализирана полицейска операция на територията на Велико Търново, в хода на която служителите на РУП - Велико Търново задържаха извършителя на кражби от леки автомобили, спрели на червен светофар на различни кръстовища в града и съучастника му.
    В понеделник, около 19.40 часа в гр. Велико Търново, кръстовище между ул. "Тодор Балина" и бул. "България", чрез отваряне на предна дясна врата на лек автомобил "Пежо 107", управляван от 42-годишна жена от Велико Търново, изчакващ на червен сигнал на светофарната уредба, неизвестно лице направило опит да извърши грабеж на дамска чанта, съдържаща мобилен телефон, лични документи и сумата от 220 лева.
    Престъплението е останало недовършено поради съпротивата, която е оказала потърпевшата, за да опази собствеността си и едновременната намеса на полицейски служители, участващи в специализираната полицейска операция.
    Извършителят пуснал чантата и побягнал по ул. „България" в посока Кооперативен пазар. Само след кратко преследване той бил настигнал от служителите на РУП - Велико Търново и задържан. Това е Л. Г. (33 г.) от с. Павел, с 11 присъди, от които 10 ефективни и една условна за кражби, грабежи, трафик на хора, ползване на документи с невярно съдържание, укриване на данъци и др. същият е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.
    Заедно с него е задържан и съучастникът му Б. К. (51 г.) от Стара Загора, с 6 присъди, от които 5 ефективни и една условна предимно за домови кражби, заедно с лек автомобил „Шкода фабия", взета под наем от рент а кар, със старозагорска регистрация. В хода на разследването е установено, че Л. Г. е извършител на още четири подобни престъпления, извършени на територията на град Велико Търново.
    На 22.12.2011 година около 19.00 часа в гр. Велико Търново, кръстовище между ул. "Славянска" и ул. "Никола Габровски", чрез отваряне на предна дясна врата на лек автомобил "Рено сценик", изчакващ на червен сигнал на светофарната уредба, извършил кражба на дамска чанта, съдържаща сумата от 8000 лева, два броя мобилни телефони и лични документи, собственост на 46-годишната Е. В. от Велико Търново.
    На 30.12.2011 година около 17.50 часа в гр. Велико Търново, кръстовище между ул. "Тодор Балина" и бул. "България", чрез отваряне на предна дясна врата на лек автомобил "Форд Фиеста", изчакващ на червен сигнал на светофарната уредба, извършил кражба на дамска чанта, съдържаща сумата от 200 лева, дамски принадлежности и лични документи, собственост на 42-годишната А. А. от Велико Търново.
    На 03.01.2012 година около 18.45 часа в гр. Велико Търново, кръстовище между ул. "Никола Габровски" и ул. "Георги Измирлиев", чрез отваряне на предна дясна врата на лек автомобил "Тойота Ярис", изчакващ на червен сигнал на светофарната уредба, извършил кражба на дамска чанта, съдържаща сумата от 230 лева, 100 евро, дамски принадлежности и лични документи, собственост на 58-годишната И. Р. от Велико Търново.
    На 07.01.2012 година. около 18.50 часа в гр. Велико Търново, на кръстовище на ул. "Никола Габровски" до бензиностанция "ОМВ", чрез отваряне на предна дясна врата на лек автомобил "Фиат Пунто", изчакващ на червен сигнал на светофарната уредба, извършил кражба на дамска чанта, съдържаща сумата от 86 лева, дамски принадлежности и лични документи, собственост на 25-годишната С. И. от Горна Оряховица.
    От проведените оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че лицето е извършител на множество идентични престъпления и на територията на ОД на МВР - град Стара Загора и ОД на МВР - гр. Варна. От месец октомври 2011 г. същият е обявен за общодържавно издирване, във връзка с влязла в сила присъда за грабеж на окръжен съд - Стара Загора, извършен през 2009 г., при който чрез сила Л. Г. е отнел дамска чанта от жена от Стара Загора. Наказанието, постановено му от старозагорския съд, е лишаване от свобода за 4,6 г. ефективно, при условията на опасен рецидив. Извършени са претърсвания в гр. Велико Търново и в гр. Стара Загора, където те постоянно живеят на различни адреси, като са намерени и иззети множество вещи - предмет на престъпления.
    Л. Г. е направил пълни самопризнания, привлечен е в качеството на обвиняем. С постановление на Великотърновската окръжна прокуратура е задържан за срок до 72 часа, като е внесено искане във Великотърновския окръжен съд за налагане на мярка за неотклонение "задържане под стража". Съучастникът му към момента е разпитан в качеството на свидетел. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
18 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.