Факти, Анализи, Коментари
   4 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Шефът на Подкрепа в "Мини Марица Изток": Да не оправдават вдигането на тока с нас
      "Да не се опитват да оправдават вдигането на тока с миньорската стачка". Това заяви председателят на КТ Подкрепа в "Мини Марица Изток" Генчо Генчев. Този коментар, който е направил Ангел Семерджиев, не би следвало да отговаря на истината, посочи Генчев. Според него това най-малкото си противоречи с изказването на министър Трайков. Той каза, че въпреки нашата стачка няма да има криза за населението и няма да се отрази съществено на цената на електроенергията, припомни синдикалният лидер.
    "Чухме, че господин Семерджиев за някакви 10% говори. Просто някой иска на гърба на справедливите искания на миньорите от "Мини Марица-изток" да си оправдае неправомерното вдигане на цената на електроенергията от 1 юли, която беше обявена още в края на миналата година", каза още той.
    По-рано днес председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев съобщи, че ако стачката в "Мини Марица-изток" продължи повече от месец, това ще доведе до поне десет процентно поскъпване на тока от 1 юли 2012 г. При положение, че стачката е по-кратка, тя може и въобще да не окаже влияние върху цените на тока, посочи Ангел Семерджиев. Ако стачката продължи повече от една седмица, това при всички положения ще разстрои работата на централите и ще се отрази върху цените на тока, категоричен е той.
    Синдикатите и ръководството на "Мини Марица-изток" все още не могат да се разберат. От синдикатите зависи, това обсъждахме, заяви изпълнителният директор на "Мини Марица-изток" Евгени Стойков. "Ако има промяна в позициите, ще има преговори", уточни той. Според него синдикатите са неотстъпчивата страна. "Ние направихме няколко компромиса, няколко предложения. Те остават на старите позиции", допълни Стойков.
    "Току-що му предложихме на господин Стойков да седнем да говорим, да преговаряме, той ни попита, имате ли промяна в позициите", заяви от своя страна председателят на КТ "Подкрепа" . Генчев съобщи, че ръководството на "Мини Марица-изток" са искали промяна на позицията за парите. "Освен парите има още четири точки, които трябва да бъдат изпълнение в споразумението", посочи Генчев. "Те трябва да бъдат договорени. Поисках да седнем, да си направим протокола от петъчната среща, при която водихме 13 часа преговори. Отказват да го правим", каза още синдикалният лидер.
    По данни на ръководството на "Мини Марица-изток" ЕАД, от назначените дневна смяна 3000 работници и служители участие в ефективната стачка ще вземат 2 300 (77%). Финансовите загуби на дружеството в резултат на нереализирана продукция, от началото на ефективната стачка до днес, възлизат на 2 400 000 лв, съобщиха още от ръководството на дружеството.
    В днешния ден на стачката в "Мини Марица Изток" стачкуват 2307 работници и служители, което се явява 92%, съобщават пък от Обединения стачен комитет към дружеството. /БГНЕС
17 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.