Факти, Анализи, Коментари
   3 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Убийца получи 15 години затвор
      43-годишната Люба Кантарджиева ще трябва да излежи присъда от 15 години затвор при първоначален строг режим. Това присъди Варненският окръжен съд (ВОС). Жената е убила по особено жесток начин приятеля си Марин Василев. Инцидентът е станал преди година и половина в жилището й в кв. „Възраждане” в морската ни столица.
    Съдът призна вината на Кантарджиева, затова, че на 21 юли 2010 година умишлено, по особено мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост убила мъжа, с който живеела на семейни начала и я осъди да заплати на бащата на жертвата 100 000 лева обезщетение за причинените неимуществени вреди. Пресслужбата на съда припомня, че съвместният живот на двойката бил съпътстван със системна злоупотреба с алкохол, с многобройни скандали, агресия, раздели и събирания. Часове преди драматичните събития, довели до смъртта на Марин, двамата отново се скарали, сбили се и след като се сдобрили - дори отишли на плаж. Вечерта започнала спокойно с бутилка ракия и приятел на гости. По време на вечерята възникнал поредния конфликт, който прераснал в скандал, придружен с викове, крясъци, размяна на удари, гонитба из апартамента и невъобразим шум, който за пореден път подразнил съседите им. Един от тях извикал полиция, но шумът утихнал и органите на реда си тръгнали. Люба и Марин продължили да се карат по-късно и в спалнята. Вбесената жена взела нож и започнала да нанася удари върху тялото и главата на приятеля си. Марин успял да се придвижи до коридора, но разярената жена го застигнала и продължила да му нанася удари с ножа. По-късно експертите преброили 23 прободни рани в различни части по тялото на жертвата. Два часа след полунощ Люба се обадила на брата на Марин, и без да обяснява какво е станало поискала от него да дойде и да си го прибере. Роднината обаче бил привикнал на честите скандали между двамата и затворил телефона. Едва към 9,30 сутринта на 21 юли Люба позвънила на Центъра за спешна медицинска помощ във Варна, които констатирали смъртта на Марин. Експертите установили, че острата кръвозагуба довела до сърдечно съдова недостатъчност била непосредствената причина за гибелта на Марин.
    Към днешната присъда ВОС приведе в изпълнение и друго едно наказание за Люба, присъдено й за кражба от ВРС. Близо 6 000 лева общо са присъдените разноски по делото и държавната такса върху гражданския иск. След произнасяне на присъдата ВОС измени и мярката за неотклонение на подсъдимата - от "домашен арест" в "задържане под стража" и арестува Кантарджиева в съдебната зала.
    Определението за мярката за неотклонение не подлежи на обжалване, но присъдата може да бъде протестирана или обжалвана в 15 дневен срок пред Апелативен съд Варна.
12 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.