Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Съдят 18-годишния убиец от Кърджали по бързата процедура
      Окръжният съд в Кърджали даде ход на делото срещу 18-годишния Джунейт Шефкет, който на 22 януари миналата година умъртви майка си и братчето си по особено мъчителен начин. Казусът ще бъде решен още днес, тъй като страните по него се съгласиха на бързо производство. При закрито заседание бяха разгледани събраните доказателства, сред които и такива от СРС. Подсъдимият се призна за виновен и не пожела да се събират повече доказателства, както и да се разпитват всичките 33-ма свидетели и 22 вещи лица. Няколко пъти Джунейт плака със сълзи докато слушаше прокурора и дългата пледоария на адвоката си Николай Беров. Младежът се разридаваше силно винаги, когато защитата говореше за мъртвото му братче. Адвокат Беров отстояваше тезата, че вследствие на дълго кумулиран афект, развил се в реактивна депресия, Джунейт е извършил престъплението, но тогава е действал само на подсъзнателно ниво.
    Джунейт не е убиец и ако произнесете осъдителна присъда тя няма да бъде законосъобразна, моля за оправдателна присъда, настоя адвокат Беров. Прокурорът Светлозар Лазаров заяви, че е длъжен да се опира на доказателствата. Той каза, че версията на защитата по никакъв начин не се подкрепя от събраните доказателства и от заключенията на експертите. Според него няма обективни данни за реактивна депресия и за подсъзнателно ниво при извършването на тежкото умишлено престъпление. Прокурорът разкри също, че Джунейт се е опитал да прокара своя много добре подготвена защитна версия, че уж хора с качулки са извършили убийствата, докато той бил в мазето за дърва. Преди минути тричленният съдебен състав се оттегли на съвещание. В 15.30 ч. е много вероятно да бъде прочетена присъдата.
    Кървавото престъпление бе извършено в нощта на 21 срещу 22 януари миналата година в семейния апартамент в блок в центъра на Кърджали. Тогава ученикът от местната езикова гимназия, нанесъл с нож 25-30 разкъсно-контузни рани по цялата глава на 36-годишната Невджин, която по-късно умира от кръвоизливите. Братчето Енис, което се оказало неволен очевидец на ужаса, е било задушено с парчета от пижамата, натъпкани дълбоко в гърлото му. По-късно детето е изнесено върху покрива на жилищния блок.
    Уличеният в двойното убийство Джунейт беше с постоянна мярка за неотклонение в затвора в Стара Загора. Обвинението срещу младежа е за престъпление, извършено при пряк умисъл и в съзнание за обществено-опасния характер на деянието.
    Причина за извършването на престъплението е породилото се у обвиняемия съзнание за неговата недооцененост и пренебрегването му в семейството, грубото незачитане на неприкосновеността на личността му, се посочва в обвинителния акт. Според прокуратурата престъплението е умишлено, извършено е по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Сроковете за досъдебното производство бяха удължавани няколко пъти. Извършени са 17 експертизи, сред които комплексна седморна съдебно-психиатрична и съдебно-психологична, както и петорна такава. /БГНЕС
10 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.