Факти, Анализи, Коментари
   29 Април 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Убийство, извършено с особена жестокост, бе разкрито в Пазарджик
      Убийство, извършено с особена жестокост, бе разкрито след упорита работа на служители от сектор "Криминална полиция" при РУП - Пазарджик, съобщиха от МВР.
    Убийството е разкрито съвместно със служители от сектор "Противодействие на криминалната престъпност" в ОД на МВР - Пазарджик, експерти от научно-техническата лаборатория и съдебни медици.
    Всички действия на полицаите са извършени под наблюдението на прокурор от Окръжна прокуратура – Пазарджик. Подробности относно разследването бяха разкрити днес на брифинг в областната дирекция. На него присъстваха заместник - окръжният прокурор Васил Малинов и директора на ОДМВР - Пазарджик комисар Стоян Стоянов. Както вече съобщихме на 29 декември в РУП - Пазарджик е получен сигнал за намерен труп в района на сметището край пазарджишкото село Алеко Константиново. На мястото е извършен щателен оглед от екип разследващи полицаи, криминалисти, експерти и съдебен лекар. Установено е, че става въпрос за разчленен в чували труп на мъж с неустановена самоличност. За случилото се незабавно е уведомена окръжната прокуратура в областния център и е образувано полицейско производство срещу неизвестен извършител.
    Първоначално усилията на разследващите били насочени към изясняване самоличността на убития. След около седмица усърдна работа криминалистите успели да идентифицират трупа на 46-годишния С.Д. от септемврийското село Ковачево. Само два дни по-късно органите на реда попаднали в дирите на извършителя. Вчера следобед е задържан в Пазарджик 41-годишния В.Н. от областния град. Станало ясно, че от известно време убиецът е напуснал семейството си, няма постоянно местожителство и работа.
    През 2011 година е извършил кражба, за което му е повдигнато обвинение и е предаден на органите на съда. В резултат на проведените процесуални действия и разпита на извършителя бил установен апартамента, където е извършено тежкото престъпление. При огледа експертите успели да изземат множество и различни по вид веществени доказателства, включително и биологичен материал.
    Престъплението не е било предварително планирано, а причина за извършването му е значителното количество алкохол поет от жертвата и убиеца и възникналото спречкване между двамата в последствие. Според фактите събрани до момента трупа на С.Д. е бил разчленен с цел извършителят по-бързо да се отърве от него.
    Вчера В.Н. е задържан за срок от 24 часа, а днес прокуратурата е удължила срока на ареста със 72 часа. Предстои внасяне на искане в Окръжен съд - Пазарджик за налагане на най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража". Работата по документиране на тежкото престъпление продължава.
07 Януари 2012г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.