Факти, Анализи, Коментари
   2 Май 2024
За нас  •  Контакти  •  Реклама   
С П Р А В О Ч Н И К
Заловиха престъпна група за кражба на стари коли
      Престъпна група, извършвала множество кражби на коли, е задържана от криминалисти на столичното Второ Районно управление „Полиция” (РУП). Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Престъпленията били извършвани с „паяк” – модел „МАН”. Криминалистите на столичното Второ РУП действали светкавично след получен вчера сигнал от граждани, че пред жилищна кооперация в кв. „Свобода” „паяк” вдига паркиран л.а. „Жигули”. Пристигналите на място служители на реда изненадали двамата софиянци М.В. на 31 години и М.С. на 21 години, докато се суетели около репатрака - модел „МАН”, собственост на частна фирма. В хода на разследването се установило, че М.С. притежавал договор за покупко-продажба - незаверен пред нотариус, и ксерокопие от талон с нанесени данни за регистрационния номер на жигулито. От извършената в масивите справка станало ясно, че ксерокопията не съдържат информация за истинския собственик на колата - възрастна жена, а данни на задържания. Пред служителите на реда М.С. заявил, че работи по поръчка и срещу заплащане за мъж, на когото посочил малкото име. Той признал, че преди опита да „вдигнат” жигулито, са репатрирали и лек автомобил „Москвич 412” от паркинг в същия квартал, който оставили в пункт за вторични суровини в кв. „Илиянци”. При проверка на пункта полицаите открили руската кола и други четири, обявени за издирване от Второ районно управление – Ситроен ЗХ, две лади и Мерцедес 190. Пак там служителите на реда се натъкнали на още 120 автомобила, чиято собственост се изяснява.
    В хода на разследването криминалистите установили и поръчителя, за когото М.С. и М.В. работели. 21-годишният Я.Б. от кв. „Обеля” и 23-годишната му съпруга К.Б. са задържани в кафене на бензиностанция на бул. „Рожен”. При обиск у тях са открити голям брой договори за покупко-продажба, написани с един и същи почерк и незаверени от нотариус, както и ксерокопия на регистрации на автомобили. Последвало претърсване на два адреса в кв. „Обеля” и „Сухата река”, откъдето са иззети компютърни конфигурации, съдържащи папки със сканирани регистрационни талони за моторни превозни средства, сканирани бланки за лични карти и голям брой празни бланки.
    М.С., М.В., Я.Б. и К.Б. са задържани в местното районно управление с полицейска мярка за 24 часа. Трима от тях са стари познайници на полицията. Я.Б. е регистриран за противозаконно отнемане на автомобили, взломни кражби на части и вещи от МПС, измама, нанасяне на телесна повреда, осъждан е за използване на фалшив документ. Съпругата му К.Б. фигурира в полицейските регистри за кражба на мобилен телефон от магазин, а М.С. – за притежание на наркотици, кражби на части и вещи от МПС и домови кражби. По случая се води досъдебно производство.
29 Декември 2011г.


   Годишен събор в с. Михалково - смолянско

   Катастрофа стана тази сутрин на кръстовището на "Източен" и "Богомил" в Пловдив

   В Русе обстановката е най-сложна

   1079 снегорина са почиствали републиканската пътна мрежа през изминалата нощ

   Тийнейджър се обеси в Перник

   Затвориха автомагистралите „Тракия” и „Струма”, за да почистят

   Сергей Станишев: На Цветанов няма да му се размине, защото на хората им дойде до гуша от неговите лъжи

   Масирани проверки затвориха цех за айрян

   31-годишен мъж умря от измръзване

   Технически проблем спря работата на Столичния КАТ

   Автобус се подпали в движение

   Сгащиха трима откраднали близо тон дизел

   24 са кандидатурите за нови посланици на България

   Пак пожар, пак баба почина

   Ще можем да се движим по магистралите със 140 км/ч

   Атанасов: Има връзка между вчерашния президент Георги Първанов и Никола Филчев

   ИМП: "Сиви закони", непрозрачни назначения и злоупотреби

   Бетон погреба работник при строеж на детска градина

   Новият президент подхвана поснанниците-агенти

   Дават пенсии в магазина

   Лошите и преструктурирани кредити намаляват

   Плевнелиев: Като президент няма да бъда коментатор на всяка случка, която се случва в тази държава

   Костов: Създава се силно усещане за безвластие в страната

   Турчин умря в кравеферма

   Снегът затвори пътя Радомир – Кюстендил

  Т Е М А  Н А  Д Е Н Я
  А К Ц Е Н Т И
Партньори:
© Copyright 2002-2024 Всички права запазени. При използване на информация от сайта позоваването с активен линк е задължително.